Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvajanje galaktike

Kina postala treća zemlja koja je osvojila Mjesec!

mjesec
Foto: Screenshot
1/6
14.12.2013.
u 15:12

Kineska svemirska letjelica uspješno je sletjela na Mjesec tijekom subote popodne

Kineska svemirska letjelica uspješno je sletjela na Mjesec tijekom subote popodne. Letjelica, koja nosi vozilo Zec od žada, prvo je "meko slijetanje" koje je dotaknulo tlo Mjeseca nakon 37 godina. Tako je Kina postala treća zemlja koja je to uspjela. Letjelica, koja je u svemir lansirana 1. prosinca, sletjela je na površinu imena Zaljev duga, piše BBC.

Kineska državna televizija uživo je emitirala snimke mjesečeve površine dok se letjelica spuštala na Mjesec.

Zec od žada ima 120 kilograma i može se kretati 200 metara na sat, a ima sofisticiranu tehnologiju, uključujući i radar koji snima ispod površine.

Ime vozila Zec od žada izabrano je putem javnog poziva, a odabralo ga je 3,4 milijuna glasača, prema drevnom kineskom mitu o zecu koji živi na mjesecu kao ljubimac mjesečeve božice Chang'e.

Očekuje se kako bi se sonda s prikupljenim uzorcima na Zemlju trebala vratiti 2017., što bi trebalo položiti temelje za novu misiju s ljudskom posadom kroz nekih 10 godina.

Iran ponovno poslao majmuna

No, nisu Kinezi jedini koji aktivno ovih dana penetriraju u Svemir.

Iranci su objavili kako su po drugi put uspješno poslali majmuna u svemir. Iranski predsjednik Hassan Rouhani rekao je da se majmun imena Fargam, odnosno Povoljan, na Zemlju vratio savršenog zdravlja, javlja BBC.

Iranski svemirski program podigao je zabrinutost Zapada, jer postoji bojazan da se upotrebljena tehnologija može upotrijebiti u balističkim projektilima.

Iran je dosad u svemir, osim majmuna, poslao i štakora, kornjaču i crve.

Komentara 3

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:48 14.12.2013.

Koje gluposti majko mila Mjesec je umjetna Planeta ,tj glavna baza Vanzemaljaca -Reptila sa Mjeseca Reptili upravljaju sa zivotom na Zemlji --Kinezi su morali predat ZLATO Retilima isto ko i druge zemlje ...Retili uzimaju od nas Zlato a zauzvrat nas jos NENAPADAJU javno...

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:56 14.12.2013.

da je mjesec umjetna Planeta govori i to sto stalno pokazuje jednu stranu tj. stalno svijetli sa jednom stanom a sta je s druge strane ----Baza za njihove letjelice s kojima svakodnevno posjecuju Zemlju to je to sto ljudi vidjaju LETJELICE::::

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
17:12 14.12.2013.

prije dolazka mjeseca , mjesec je velika Svemirska Letjelica se je zemlje vrtila oko svoje osi ali ne u ovom polozaju koji je danas vec je bila os u Zentru zemlje ravno a ne ovako nakrivljeno . tada su Reptilii ponistili prirodni polozaj i ravotezu na zemlji pa tj . Covjek s eprestao snabdjevati Pozitivnom energijom iz proslosti tako da je danas skroz jednostavno MANIPULIRATI ljidima je se njihova svijest sporo dize na vecu RAZINU,,,..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije