Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBOHAND

Djevojčici 3D printerom napravili ruku za samo 50 dolara

Faith Lennox
Foto: Screenshot Youtube
1/2
03.04.2015.
u 10:07

Faith je ostala bez ruke kao beba, no naučila je plivati sa samo 3 godine

Faith Lennox ostala je bez lijeve ruke kada je imala samo 9 mjeseci. Danas, kada ima već sedam godina, napokon je dobila protezu. Izrađena tehnologijom 3D printanja, ruka je stajala samo 50 dolara.

Faith je za ruku, takozvani robohand, odabrala svoje omiljene boje – ružičastu, plavu i ljubičastu, piše Daily Mail. Kada je preraste, jednostavno može izraditi veću verziju.

Faith je zbog položaja tijekom poroda prekinut dotok krvi u lijevu podlakticu, zbog čega su joj nepovratno oštećeni tkivo, mišići i kost. Liječnici su devet mjeseci pokušavali spasiti ruku, no na kraju su zaključili da je amputacija najbolje rješenje.

Unatoč nedostatku Faith je naučila plivati u dobi od tri godine, a čim je dobila ruku, otišla je napraviti krug na svom biciklu. Vozila ga je i prije, iako joj je, kako je rekla, bilo malo teško skretati sa samo jednom rukom.

 

>> 3D printanje – biznis 
koji cvjeta, profitabilan 
je i mijenja svijet

>> Prvi put nakon 10 godina preko bioničke ruke osjetio dodir

Komentara 1

DU
Deleted user
10:27 03.04.2015.

Jesenti milu bigulicu, postoji li igdje u svijetu barem minimalna mogućnost da se 3D-printerom isprinta, za prvu ruku, 30 do 40 komada mozga i ugradi u glave naših političara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije