Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan dizajna Zagreb

Prošetajte kroz domaći dizajn, u Laubi sljedećih šest dana

04.05.2016., Zagreb - Lauba / Kuca za ljude i umjetnost s Haubom, od 3. do 8. svibnja ugoscuje 3. Tjedan dizajna Zagreb, najvece dogadjanje u Hrvatskoj posveceno dizajnu. Cernelic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
05.05.2016.
u 09:00

U prostoru bivše tvornice Tekstilnog kombinata Zagreb, a prije toga i konjaničke vojarne, počeo je Tjedan dizajna Zagreb, koji traje do 8. svibnja

Vjenčanica od toaletnog papira, ležaljka sa solarnim panelima na koju se može puniti i mobitel, pregrade u formi bršljana, moderna rasvjetna tijela, modne linije mladih dizajnera, ručno rađeni nakit...

Hrvatski dizajn ovaj tjedan stanuje u Laubi. U prostoru bivše tvornice Tekstilnog kombinata Zagreb, a prije toga i konjaničke vojarne, počeo je Tjedan dizajna Zagreb, koji traje do 8. svibnja.

Dosad samo na mreži

Na četiri tisuće kvadrata u Prilazu Baruna Filipovića, u što je uključen i prostor susjedne Haube, održava se izložba namještaja, predstavljaju razni fakulteti i škole, kao i samostalni umjetnici, a manifestaciju prate i brojni paneli, radionice, prezentacije, partyji... Na dijelu predviđenom za namještaj, primjerice, može se vidjeti “pop-up” kuhinja Pia, koja se jednim potezom iz ormara pretvara u potpuno opremljenu kuhinju, san svakog kuhara.

– Napravljena je za manje stanove kako ne bi zauzimala puno mjesta. Kad želite kuhati, samo je otvorite, a tu su hladnjak, perilica, poseban dio za kantu za smeće, štednjak, pa i napa – kaže dizajner Darko Špiljarić. Kuhinja se može izraditi u raznim verzijama, a cijena joj ovisi o materijalima i aparatima te stoji od 3500 eura naviše.

Prvi put svoje “SOCKnice”, isključivo hrvatski proizvod, izlažu Antonela Garić, Ana Bradvica i Maja Krčelić-Markulin. Dosad su čarape, čiji dizajn same smišljaju, prodavale putem društvenih mreža. Rade ih i prema želji, a koštaju 35 kuna.

Optika i art

Nakit s dioptrijom, od naočalnih leća, izrađuje, pak, Sanja Žižić.

– Profesorica sam likovne kulture, a završila sam srednju medicinsku školu. Dugi niz godina radila sam u optici tako da sam nakitom objedinila sve profesije – ističe S. Žižić, koja izlaže pod brendom Si&Eter, a ogrlice i naušnice stoje od 170 do 250 kuna.

Ondje su i ručno oslikani tanjuri, koje radi mladi bračni par Gulinck; iz Belgije su, a žive u Motovunu, gdje imaju i svoj atelijer.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije