Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan škole

Zaprešićkim prvašićima požar i lopovi odgodili početak nastave

05.09.2016., Zagreb - Roditelji dovode svoje prvasice prvog dana nastave u OS Ante Starcevica u Dubravi.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
06.09.2016.
u 14:20

Neke su mališane u zagrebačkim školama dočekale obnovljene zgrade, nove dvorane...

Iako su se danima pripremali za prvi dan škole, učenici OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću, a posebno prvašići, prvog su dana ostali razočarani.

Nastavu su, naime, sve do sutra odgodili provala i požar. Rano su ujutro, prije 5 sati, na teren izašli policija i vatrogasci, a očevid je trajao cijeli dan. Ogorčeni roditelji na društvenim su mrežama digli bunu jer se, kako kažu, škola već godinama neuspješno bori protiv vandalizma.

Prvo je školsko zvono ipak označilo početak nastave u ostalim zagrebačkim školama. Nova školska godina, nove knjige, gradivo, a za neke i nove – škole. Tako su ukupno 23 mališana krenula u novu OŠ Lotrščak, prvu u Hrvatskoj isključivo za dječake.

– Ovakvih škola ima puno u Europi, Americi, pa čak i u Africi, a i mi imamo veliku podršku – rekao je ravnatelj Marin Divić te objasnio da je školu u Folnegovićevoj ulici 10, u kojoj će dječaci nositi uniforme, osnovao Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje (RINO).

Ista škola, ali nova zgrada dočekala je pak 350 mališana iz Odre. Nakon što su prošle godine svaki dan putovali u OŠ Kajzerica, konačno su dočekali povratak u svoje klupe, ali puno ljepše. Gotovo neprepoznatljive, komentirali su.

– Svi su jako zadovoljni, još samo čekamo dvoranu koja nam je obećana do 2018. godine – rekao je ravnatelj Vatroslav Gabrić. A od ove će godine u obnovljenoj dvorani vježbati mali Samoborci. Stara im je prije dvije godine zatvorena zbog nezadovoljavajućih uvjeta pa je mališane oduševila nova dvorana vrijedna 12 milijuna kuna koja je jučer otvorena.

– Dvoranu su otvorili prvašići, a vesele joj se i učenici i sportski klubovi koji u njoj inače treniraju – objasnio je ravnatelj OŠ Samobor Ivan Goran Matoš.

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
zbrkic
11:55 07.09.2016.

Baš me zanima kakve će uniforme nositi dječaci u "isključivo muškoj školi" kakvih, ne sumnjamo, ima i u Africi. Ima ih i u ostalim zemljama u kojima su muslimanski fundamentalisti na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije