Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad traži zakupce

Ušli smo u napuštene hale Gredelja: Ovdje se mogu uzgajati i gljive

gredelj hala
Foto: Stjepan Bubalo
1/6
14.01.2015.
u 13:05

Cijene najma su od 8,99 kuna za četvorni metar, a zainteresirani mogu zakupiti i samo koliko im treba. Tko uđe u prostor, osim zakupnine mora plaćati i sve druge troškove

Tisuće četvornih metara napuštenih i zaraslih hala u kompleksu Gredelj Grad daje u najam zainteresiranim građanima koji su spremni ondje ulagati. Cijena najma od 8,99 kuna po četvornom metru i položaj u samom srcu grada te blizina Ulice grada Vukovara u jučerašnje razgledavanje kompleksa privuklo je 30-ak zainteresiranih poduzetnika, obrtnika, članova udruga i klubova.

Razočarani posjetitelji

No, već nakon početka obilaska golemog kompleksa, za što je potrebno i do dva sata, posjetitelji su odmahivali glavom. Vidno razočarani zapuštenim kompleksom odmah su računali isplativost ulaganja.

Foto: Stjepan Bubalo

– Ova se hala da urediti. Malo treba popraviti krov, zalijepiti linoleum, obojiti zidove i bit će u redu – komentirao je jedan od zainteresiranih Zagrepčana koji bi ondje smjestio kožarski obrt. Drugi su pak komentirali da je prostor idealan za uzgoj gljiva i slično za što nisu bitna čistoća i grijanje, nego velik prostor.

– Tražimo manji objekt koji se da urediti s malo novca, no većinom su velike hale. Ima nekoliko zgradica koje su mi zanimljive pa ću sutra dovesti kolege da zajedno donesemo odluku – komentirao je jedan od posjetitelja.

Sve je pak najviše zabrinulo to što u većinu hala i objekata nije uvedena električna energija što će znatno podići cijenu ulaganja.

Tko da više, njegovo

– Mogu li ponuditi i manju cijenu od ove početne? – pokušao je sniziti cijenu jedan Zagrepčanin počevši nabrajati nedostatke gradskoj službenici koja je vodila obilazak. Objasnila je da se mogu unajmiti svi prostori u Gredelju osim zaštićenog vodotornja. Tako Zagrepčani mogu unajmiti i dvije hale za remont lokomotiva koje su uz vodotoranj u cijelom kompleksu najveća povijesno-kulturna vrijednost.

Foto: Stjepan Bubalo

Tražimo manji objekt koji se da urediti s malo novca, no tu su većinom velike hale. Ima nekoliko zanimljivih zgradica pa ću dovesti kolege da odlučimo

zagrebački obrtnik

Sama su pravila najma takva da će o zakupcima odlučiti međusobno nadmetanje, odnosno do 26. siječnja svi mogu poslati ponudu za halu koju žele, čak i za samo dio hale, dok će o zakupcu odlučiti najviša ponuđena cijena zakupa.

– Pored zakupnine, zakupnik se obvezuje plaćati sve tekuće troškove održavanja zakupljenog poslovnog prostora te troškove koji proizlaze iz korištenja, održavanja i uređenja prostora (struja, voda, telefon, grijanje, spomenička renta, komunalna, vodna naknada i drugo) sukladno propisima – kazali su iz Holdinga, koji uime Grada vodi najam Gredelja.

Uz kompleks Gredelja, Grad istim natječajem i u najam daje 20-ak hala u Zagrepčanki u Heinzelovoj 66 te još nekoliko prostora. U Zagrepčanki se početne cijene najma po kvadratu kreću također od 8,99 kuna za velike hale, dok se za manje one kreću od 130 do 3500 kuna po kvadratu.

Komentara 17

KA
kamoidemo
13:32 14.01.2015.

Kak sad najam? Pa kaj nije Miki Vizionar imao spremne planove za gradnju nekog Mega trgovačkog centra? Ili je to zbog nečega proplao? Kakav najam krame i jada, pa tko će plaćati silne režije za tak šugav prostor? Zakaj sese tu ne gradi veliki dom za starije i nemoćne - odmah bi se popunil.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
16:29 14.01.2015.

Gljive? Tu bi trebalo saditi travu, to je unosnije, a potrebe za gandžom vrtoglavo rastu. Za Zagreb kao regionalni centar uzgoja konoplje pročulo bi se širom svijeta. Turisti bi hrlili. Dio kapaciteta trebalo bi pretvoriti u hostel da narokani ne bauljaju ulicama. Trebalo bi se naći mjesta i za animir-dame da opslužuju putnike namjernike i nezadovoljene supruge. Dajte malo vizionarstva!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:22 14.01.2015.

Slika govori o ljubavi prema Hrvatima i Hrvatskom Narodu. Sigurno če netko morati odgovarati za uništenje Hrvatske privrede. To če biti uskoro na sudovima diljem Lijepe naše. Vidjeti čemo kako se drugovi vade. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije