Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i bundekfestu

USKOK pokrenuo istragu o postavljanju šatora na Trgu

šator,Trg bana Jelačića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.02.2015.
u 15:56

Na meti istražitelja su prvoosumnjičeni Ratimir Jureković, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu, drugoosumnjičeni Josip Nalis direktor Koncertne direkcije, trećeosumnjičeni ugostitelj Josip Katić i četvrtoosumnjičeni Zdenko Antunović

USKOK je pokrenuo istragu, objavljeno je na njihovim stranicama, koja pod sumnju stavlja ugostiteljske usluge u šatoru na Trgu bana Jelačića i podjelu poslova na Bundekfestu bez javnog natječaja.

Na meti istražitelja su prvoosumnjičeni Ratimir Jureković, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu, drugoosumnjičeni Josip Nalis, direktor Koncertne direkcije, trećeosumnjičeni ugostitelj Josip Katić i četvrtoosumnjičeni Zdenko Antunović koji je bio u organizacijskom odboru Bundekfesta. Sumnjiči ih se za zloporabe položaja i ovlasti, preko trgovine utjecajem do poticanja na trgovinu utjecajem.

Sumnja se da je Jureković, od listopada 2013. do siječnja 2014., od Nalisa tražio da omogući Katiću, odnosno društvima povezanim s njim, da bez natječaja dobiju posao postavljanja šatora i pružanja ugostiteljskih usluga u njemu. Nalis se sumnjiči i da je poduzeo niz radnji kojim je omogućio Katiću da društva povezan s njim dobiju taj posao te na taj način ostvare promet od oko četiri milijuna kuna. Nadalje, Nalis se sumnjiči i da je na Antunovićevo traženje, kao tehnički izvršitelj manifestacije Bundekfest 2014., od početka lipnja 2014. do 5. listopada 2014. omogućio da poslovi povezani s festivalom dodijele društvima koje Katić odabere.

I taj je posao napravljen bez javnog natječaja, a poslove vrijedne 2,4 milijuna kuna, dobila su tri društva i jedan obrt, koje je tvrde istražitelji, Katić odabrao.

>>Šator na Trgu dobila tvrtka iz Karlovca, istisnula je uhodanu ekipu

>>Šator na Trgu otvoren, ima glazbe i delicija

Komentara 54

RU
rudvanvart
16:29 09.02.2015.

Varga bez natječaja da posao Vojkoviću koji je Milanoviću prodao stan i nikom niš, e pa pun mi je kufer više tog selektivnog uskok-a koji štiti partiju i obračunava se s svima koji su Milanoviću trn u oku. Ako nekoga DORH treba istraživati, onda je to Milanovića i njegov povlašteni kredit te kredite njegovog brata Krešimira, ali Cvitanu to ne pada napamet jer je Milanovićev dužnik. Cvitan sabotira i istrage o Ostojićevom pogodovanju pri kupnji 250 automobila i helikoptera za mup (šteta preko 300 milijuna kn) Jakovininom pogodovanju interesnim skupinama kvotama za šećer ( šteta preko 150 milijuna kn), Zmajlovićevom pogodovanju pri preseljenju u zgradu ZagrebTower (šteta preko 21 milijun kn), bivšeg ministra Rajka Ostojića HUBOL optužuje da je oštetio državu pogodovanjem u javnoj nabavi za 105 milijuna kn, novi ministar Varga pogoduje Vojkoviću i na taj način pomaže Milanoviću koji je od Vojkovića kupio stan. Zbog svih tih afera je i ugledni "the economist" prognozirao prije nekoliko tjedana do će se do kraja 2015. vlada suočiti s optužbama za korupciju u vrhu, ali dok je Cvitana niš od toga. Trenutno su Milanović i ekipa nedodirljivi i bahati, ali kada izgube izbore i spuše fotelje, bit će manji od makova zrna!

CR
Croonm
16:42 09.02.2015.

Pa što ako partijski uskok istražuje, neka istražuju, vidjet ćemo kakva će biti optužnica ako je uopće i bude. USKOK je u rukama Milanovića i Ostojića te upravo tu dvojicu i ekipu iz PNUSKOK-a i DORH-a bi trebalo istraživati zbog djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem.

IV
ivica.vranjic
16:17 09.02.2015.

Koliko je "satora" po gradovima i selima Hrvatske? Koliko je kombinacija i pogodovanja, a vi pisete samo o Zagrebu! Kad bi USKOK malo uskocio po drugim gradovima i selima 100 Remetinaca nebi bilo dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije