Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči skupštine

Umirovljenicima ipak neće ukinuti besplatni pokaz?

ZET
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.12.2014.
u 07:00

Iako je najprije najavila, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek poručila je da bi dohodovni cenzus ipak trebao ostati na razini ove godine

Iako je za prvog čitanja proračuna za 2015. godinu dogradonačelnica Sandra Švaljek najavila kako se zbog ušteda svake proračunske kune razmišlja i o snižavanju dohodovnog cenzusa sa 3200 na 2400 kuna, a kojim bi se ukinuo i besplatan prijevoz umirovljenicima, sada se premišlja.

Naime, na gostovanju na Radio Sljemenu najavila je kako je vjerojatno da će cenzus ipak ostati na ovogodišnjoj razini, pa će i tijekom 2015. godine umirovljenici koji imaju primanja manja od trenutačnog dohodovnog cenzusa imati pravo na korištenje javnog gradskog prijevoza bez naknade.

– Imajući na umu veliki broj korisnika tih karata, po svemu sudeći taj se dohodovni cenzus neće smanjivati.Ne mogu to obećati u ovom trenutku, stvarno važemo svaku kunu, no 22. prosinca bit će sjednica Gradske skupštine na kojoj ćemo donijeti proračun i tada ćemo moći sa sigurnošću reći je li Gradska skupština prihvatila proračun u kojem će biti adekvatni iznos za naknadu građanima za prijevoz – poručila je dogradonačelnica Švaljek za Radio Sljeme.

>>Vožnju ZET-om plaćat će svi koji imaju mirovinu veću od 2400 kn

Rodilje, vatrogasci i beskućnici dobit će najmanje novca

Komentara 1

MI
mileeeee
10:15 11.12.2014.

Umirovljenicima ne treba besplatni pokaz, bolje ga dati đacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije