Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić o aferi uporabne dozvole

U Zagrebu je nulta tolerancija na korupciju, tko bude uhvaćen, dobit će otkaz

milan bandić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
15.09.2015.
u 14:26

Gradonačelnik je naglasio da se cijeli ovaj slučaj pokrenuo jer je na djelu "prljava predizborna kampanja".

Gradonačelnik Milan Bandić danas je održao press-konferenciju u povodu objave medija da su gradski službenici, članovi komisija za izdavanje uporabnih dozvola, pogodovali investitorima potpisujući ih unatoč nedostacima u gradnji, a zauzvrat su dobivali stanove i garažna mjesta. Večernji list tri puta je tražio od Grada da nam dostave imena svih članova komisija u razdoblju od 2000. do 2012. godine, no to nam je uskraćeno jer je riječ o "tisućama imena" koje oni nemaju u svome registru te su nas pozvali da im dostavimo lokacije građevina za koje želimo doznati komisiju. Od 2000. do 2015. grad je izdao oko 7000 uporabnih dozvola.

– Zadužio sam Mirka Heraka iz Gradskog kontrolnog ureda da se uključi i pomogne medijima dati informacije koje traže. Svatko treba zatražiti lokaciju građevine kojoj je izdana uporabna dozvola i mi ćemo im dostaviti imena članova komisija. Ja ne mogu znati što tko radi u Gradskoj upravi i Holdingu koji ukupno ima oko 23 tisuće zaposlenih – rekao je gradonačelnik Bandić.

Na pitanje hoće li, ako se utvrdi zlouporaba ovlasti i položaja, dati ostavku, odnosno što će poduzeti, rekao je:

– Otkad sam ja gradonačelnik Zagreba u Gradskoj upravi je nulta tolerancija na korupciju. Onaj tko bude uhvaćen da je radio nezakonito, dobit će otkaz – rekao je Bandić i naglasio da se cijeli ovaj slučaj pokrenuo jer je na djelu "prljava predizborna kampanja".

>> USKOK želi znati kome su sve investitori u Gradu 'dijelili' stanove

>> Građevinari dijelili stanove članovima gradskih komisija?

Komentara 56

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:42 15.09.2015.

samo otkaz smjesno ja mislio zatvor..ahhahaha

DU
Deleted user
14:41 15.09.2015.

Nevjerojatno čuti tako nešto, ali lik je optužen iz tome srodnih sudskih žanrova - uzmite to u obzir. Npr. imate slučaj Perkovića Thompsona kojem su bez milosti utjerali milijunček poreza jer je imao više nekretnina nego što su poreznici procijenili da je moguće temeljem prijavljenih prihoda. Uglavnom, on znano nije po ukusu vladajućih pa je "pokusao". A što državni službenici koji gomilaju stanove, njima na to uslijedi dizanje crvene zastavice "Naš je!" kod poreznika jer imaju "golu" prijavljenu plaću i novi stan aterira svake dvije godine, još jedan u nizu. Kako njega ne zahvati ralica Porezne? Ni med cvetjem ni pravice! - napisao nekoć Krleža...

PI
piterh
14:51 15.09.2015.

Neka samo uskok ovo istraži, ali zanimljivo mi je kako se u našim medijima prezentiraju afere od slučaja do slučaja i kako represivni aparat na njih reagira. Kako to da uskok ne reagira na pisanje nekih novinara o npr. lopovluku na obnovi Gunje? Zašto uskok ne reagira kada se piše i govori o Kreši Milanoviću, tvrtki pismohrana, milijardi utajenog poreza i otpuštenim službenicama u poreznoj koje su istraživale kružne prijevare i podnijele uskok-u konkretne kaznene prijave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije