Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA

U Novom Čiču novu školu dočekali nakon pet godina

Nova škola
21.03.2015.
u 12:00

Rok za završetak radova je 20. srpnja, no izvođač smatra da će škola biti gotova i ranije, nakon čega slijede testiranja

Iako su u klupe nove škole trebali sjesti još 2013., izgleda da će ipak tek ova godina biti sretna za učenike s Velikogoričkog područja koji iščekuju izgradnju škole u Novom Čiču.

–Konačno možemo biti zadovoljni izborom izvođača, koji kvalitetno, korektno i u skladu s planom izvršava svoje obveze – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je jučer posjetio gradilište te najavio i objavu natječaja za rekonstrukciju dijela prometnice kroz Novo Čiče kako bi se povećala sigurnost djece u prometu.

Grijanje na biogorivo

Voditelj gradilišta Miljenko Pešut istaknuo je pak da očekuje završetak radova vrijednih oko 30 milijuna kuna i prije roka koji je zakazan za 20. srpnja nakon čega još slijedi testiranje i dobivanje svih potrebnih dozvola.

–Na gradilištu je svakog dana 74 radnika, a u prometu je i do 18 kamiona – rekao je voditelj gradilišta Pešut.

–Ići ćemo na viši energetski razred objekta, za grijanje će se koristiti biogorivo, a u cijelom objektu postavit ćemo LED rasvjetu. Tako da ćemo dobiti ono što je najmodernije, najkvalitetnije i najzdravije – istaknuo je pak gradonačelnik Barišić.

Novu školu koja će imati 10-ak učionica te dvoranu veličine košarkaškog igrališta s uređenim okolišem koju financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica, dočekat će tako ove jeseni oko 600 učenika nakon gotovo pet godina čekanja.

Tempo nije završio

Naime, izgradnju je još 2011. godine započela tvrtka Tempo inženjering koja je dvije godine kasnije, nakon samo 30 posto izvršenih radova, otišla u stečaj. Grad Velika Gorica preuzeo je tada obvezu završetka izgradnje škole, te su izabrani novi izvođači radova.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije