Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIJATIVA HNS-a

Trebaju li zagrebački vrtići raditi u dvije smjene?

Vrtići
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.03.2015.
u 15:12

HNS Grada Zagreba počeo je s anketiranjem roditelja o tome trebaju li vrtići raditi u dvije smjene.

Da bi svaka gradska četvrt trebala imati vrtić koji radi u dvije smjene smatra Ženska inicijativa HNS-a koja je počela s anketiranjem roditelja da bi se vidjelo postoji li potreba za takvim načinom organizacije rada u vrtićima. 

I sama sam majka djevojčice koju nakon vrtića čuva baka jer radim do 22 sata, a suprug isto radi do kasno pa ne stigne rekla je pravnica Andrea Pižić, jedna od inicijatorica projekta i članica Ženske inicijative čija kći ide u vrtić 'Iskrica' na Krugama gdje su jutros članovi HNS-a Grada Zagreba anketirali roditelje o tome što misle o inicijativi i kolike su potrebe.

 Mislim da interes postoji i svakako ćemo raditi na incijativi koja je uvrštena u naš progam rada rekla je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Komentara 1

JA
jaz
14:58 19.03.2015.

Uz dužno poštovanje prema pravnici iz teksta, koja zajedno sa suprugom, radi do 22 sata, mislim da bi im bilo bolje da su još neko vrijeme prioritet u životu ostavili na posao. Posao je važan, pogotovo danas, kod pojedinih poslodavaca su i zahtjevi visoku, ali ako ti tete u vrtićima trebaju čuvati i odgajati djecu od 7 ujutro (ili možda pravnica ostavlja dijete u 9 sati ujutro) do 22 sata navečer, mislim da bi se dotična i njen suprug trebali malo zamisliti što i kako dalje. Kad i kako oni uopće komuniciraju sa tim djetetom ? Što se tiče rada vrtića, svakako bi dobro došlo malo fleksibilnosti, no sigurno ne rad od 6 ujutro do 22 navečer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije