Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak Zimske službe

Sve ulice čiste do podne, parkirališta u roku dva dana!

snijeg zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.01.2016.
u 06:52

Gradonačelnik je pozvao studente i građane na burzi koji žele čistiti snijeg da se jave u Zimsku službu

Sve prioritetne gradske avenije i ulice očišćenje su od snijega, a za nekoliko sati neka od 240 ralica očistit će i sve preostale ulice kako bi Zagrepčani neometano mogli do svojih odredišta. Rezime je to jutrošnjeg sastanka gradskog stožera Zimske službe održanog u središtu na Žitnjaku u šest sati na poziv gradonačelnika Milana Bandića. 

Najavljeno je da se danas, ali i nekoliko sljedećih dana očekuju temperature iznad nule te da će se krenuti u kompletno čišćenje nogostupa, autobusnih stajališta i trgova. Naime, naređeno je da sva parkirališna mjesta trebaju biti očišćena u roku od dva dana pa će Grad angažirati i dodatnu radnu snagu. 

Poziv na čišćenje

– Pozivamo sve studente i građane koji su na burzi, a žele zaraditi koju kunu da nam se jave – kazao je gradonačelnik dodavši da komunalni redari neće kažnjavati one građane koji ne očiste ispred svojih ulaza. Naime, rekao je da Grad nema korist od tih nekoliko kuna koje bi uprihodili te da će i dalje isključivo apelirati na građane da čiste snijeg jer to prije svega rade radi sebe.

– Želim se zahvaliti onim građanima koji čiste ispred svojih ulaza, a one koji to nisu napravili pozivam da to naprave. Educirat ćemo građane da čiste snijeg sve dok im to ne uđe u krv, radi njih samih – rekao je Bandić. 

Pozvao je i tvrtke da čiste ispred svojih objekata, a, ako su u stečaju, naredio je da gradske službe očiste snijeg oko njihovih ulaza i ispostave im račun.

Najavio je gradonačelnik i da će tijekom dana poslati komunalce da izvid jesu li nogostupi očišćeniji oko ulaza u kuće i stanove novinara i urednika. Povod je što su ovih dana objavljene fotografije neočišćenog nogostupa ispred kuće predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora.  

– Vi stalno kontrolirate gradonačelnika i nekad od sto nađete jednoga građanina koji nije očistio pa ćemo vidjeti čistite li vi ispred svojih zgrada – našalio se Bandić. 

Večeras i odojak

Za razliku od ranijih godina, jutros je izostao ranojutarnji odojak kojim je ranijih godina gradonačelnik častio zaposlenike Zimske službe koji su danonoćno na terenu. 

– Najavio sam da će biti nakon 30 centimetara snijega, a palo je 25 – kazao je Bandić na što su mu zaposlenici kazali da je palo više od 30 centimetara.

– Onda dolazim večeras ili ujutro kad vam je smjena – najavio je gradonačelnik.

Komentara 13

JO
josko
09:38 07.01.2016.

Grad je izvrsno očišćen! Svakako sve glavne ulice i ceste u gradu. A ovi što uprazno lupetaju protiv gradonačelnika, neka - ako ih to zabavlja. Svaki bedak ima svoje veselje, a ovi očito nemaju kaj pametnoga i konstruktivnog kazati. Jeste očistili snijeg ispred svoje zgrade!? Ja jesam, i prije 9h jutros!

ZD
zg_dolus
16:33 07.01.2016.

neznam ako ne pukne južina kako misli da se parkinzi očiste u 2 dana? radnici nemaju dovoljan broj lopata za čistiti snijeg (ili imaju al su "ošle" po nabavnoj cijeni na drugu stranu) , kante za sol, rade noćima i ne udostoji im se niti čaj topli poslat/dat što je i NORMALNO u normalnim firmama i zakonski ustrojenim podružnicama kao što je zagrebparking dok je razvidno da to ista nije i da je u totalnom neredu, radnici rade u "Ž" klasa čizmama ,mokrih nogu .... snalaze se kako umiju i znaju, sramota - kako je tek u drugim firmama kad je u "vakoj" velikoj ovako !???

SA
samojaija
11:52 07.01.2016.

I Grančari su dio grada............ralice koje čiste autobusne stanice zatrpale su nogostupe - jer teško im je bilo snijeg zgurati u livadu, lakše im je hrpetinu ostaviti na nagostupima koje su građani već očistili. Ljudi hodaju po cesti. I takoo svaki put kada padne snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije