Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušten iz pritvora

VIDEO Što sad može Bandić? Što se funkcije tiče bolje mu je bilo u Remetincu

Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/22
09.04.2015.
u 23:12

Na snazi su i dalje mjere opreza kojima mu je zabranjen kontakt sa svjedocima i obnašanje dužnosti gradonačelnika

Nakon manje od mjesec dana, drugi put pritvoreni gradonačelnik Milan Bandić ponovno je na slobodi. Već se oko 18 sati znalo da će izaći ili je barem toga bio svjestan Bandićev prijatelj Dragutin Ferenčak koji šeće njegova psa Rudija. Prekinuo je naime jučer Rudijevu šetnju riječima – tata se vraća kući.

I “tata” se doista vratio. Slavilo se i u stožeru stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, a u stan u Bužanovoj tijekom večeri stizale su plate s narescima i slastice. Koji će biti prvi potez Milana Bandića saznat će se sljedećih dana, ali nakon oslobođenja jasne su dvije stvari:

Paradoks - Izašao iz zatvora bez ovlasti gradonačelnika

Odlukom Ustavnog suda cijeli pravosudni rašomon koji oko Bandića traje praktički od njegova prvog pritvaranja u listopadu lani, vraćen je u situaciju od prije mjesec dana. Konkretnije, Bandić može boraviti na slobodi, ali uz jamčevinu od 15 milijuna kuna i mjere opreza kojima mu je zabranjen kontakt sa svjedocima te mu je zabranjeno obnašanje gradonačelničke dužnosti. Da bi paradoks cijele te priče bio veći, ispada da je Bandiću proteklih mjesec dana, barem što se njegove funkcije tiče, bolje bilo u Remetincu, jer je tamo bio gradonačelnik, dok je na slobodi ponovno, zasad, tek “gradonačelnik u mirovanju”.

Novo ročište - Odluka o istražnom zatvoru

Dodatni problem za Milana Bandića predstavlja i činjenica što je USKOK tražio produljenje istražnog zatvora vezano uz sumnje da je Bandić pokušao utjecati na Vidu Demarin da promijeni iskaz. To je ročište trebalo biti održano danas (četvrtak) te je odgođeno za sutra (petak), kako bi sudac istrage proučio odluku Ustavnog suda u kojoj se pak navodi “da bi osnovana sumnja u počinjenje novih, drugačijih kaznenih djela mogla biti razlog za određivanje istražnog zatvora po novoj osnovi...”.

VIDEO: RTL Televizija

Drugim riječima, nije nemoguće i da sud odluči kako se radi o novim okolnostima i novim djelima, te da Bandiću opet, po novoj osnovi, bude određen istražni zatvor. A hoće li se to i dogoditi, moglo bi se znati danas ili najkasnije u ponedjeljak.

>>VIDEO Bandić izišao iz Remetinca, u Bužanovoj ga posjetili suradnici: 'Gradonačelnik je dobro'

>> Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

>> Milan Bandić ili kako je demokraciji svejedno bila u zatvoru ili na slobodi

Komentara 70

MI
Misericordia
23:40 09.04.2015.

Jesu li i Saša, Tin i Kedžo u Bandić 365 stranci?

MI
Misericordia
23:43 09.04.2015.

Lijepo ga je u Jutarnjem oprala njegova prijateljica Vesna Kusin rekavši da su mu slike ''smeće'' i da Bandić ''ima pojma o umjetnosti koliko je crno pod noktom''. Vjerojatno se zbog toga ta velika povjesničarka umjetnosti, eruditkinja, galeristica, muzealkinja i novinarka priključila vrhu njegove izborne liste. Bandiću ju je privuklo jednako znanje o umjetnosti.

AN
anticenzura
01:05 10.04.2015.

Ovo zaista nema nigdje na svijetu, svi smo sokirani sta se desava u nasoj zemlji. Zamislite Ustavni sud pusta iz pritvora Milana Bandica, i ukida tri rjesenja Zupanijskoga suda. I to bez ikakvih ovlasti. Preskace cak i Vrhovni sud Republike Hrvatske, najviseg suda u drzavi, i donosi sulude odluke van svake pameti. Pa ako je netko morao intervenirati u ovom slucaju cak i da je Bandic u pravu, kao sto nije, onda je to Vrhovni sud RH, kojem se Bandicev odvjetnik morao zaliti, nakon izrecene presude, a ne Ustavni sud, sasvim deseta institucija, kojoj se nitko privatno ne smije obracati. Niti obican gradjanin ni politicar, niti itko ziv, osim Vlade, Parlamenta i Predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije