Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
infocentar suza

S ulica smo spasili 13.380 napuštenih životinja, ali novca za nastavak nemamo

26.02.2012., Zagreb, Dumovec - Noa Vrazic u obilasku Sklonista za nezbrinute zivotinje Grada Zagreba Dumovec. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.12.2016.
u 17:00

Pozive koje su dosad primali u SUZA-i ići će skloništu u Dumovcu, u kojem će se, kako sami kažu, jednako dobro brinuti za životinje

Cijeli svoj život on je spavao na gumenom otiraču iza kuće svojih vlasnika. Svezan na lanac dug jedan metar i bez zaklona od kiše, za svaki bi obrok dobivao tek – kosti. Tijelo dobermana Kana prekrivale su ranice koje su nastale jer su mu vlastite kosti probijale kožu. Izmučenog pronašli su ga djelatnici SUZA-e te ga vratili u život, ali i vjeru mu u ljude.

Radi se na prilagodbi

Kan je tek jedan od 1338 zlostavljanih životinja kojima je, uz pomoć Infocentra Saveza udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba, pružen dom koji zaslužuju, a osim što su se, u posljednjih jedanaest godina, brinuli o zlostavljanim ljubimcima, pet tisuća njih vratili su kućama nakon što su se izgubili, 13.380 spasili su s ulice, a ukupno su primili čak 45 tisuća poziva. Do jučer, kad su objavili da se, iz financijskih razloga, Zagrepčani njima više neće moći obratiti.

Od 1. siječnja sve pozive za izgubljene, nađene i ranjene životinje zaprimat će Gradsko sklonište, a tko će preuzeti zaprimanje i obradu poziva za zlostavljane i zanemarivane životinje, nažalost, još uvijek ne znamo – objasnili su iz SUZA-e te dodali kako su ponosni što su bili dio “predivne životinjske priče, u koju je bilo utkano puno ljubavi, suosjećanja i želje da pomognu svima kojima je pomoć bila potrebna”.

Pozivi s informacijama o izgubljenim, nađenim, ranjenim i zlostavljanim životinjama do kraja ove godine još će se moći uputiti na broj telefona 060 40 40 44, a tada, kažu iz SUZA-e, adresa za sve prijave bit će sklonište u Dumovcu.

– Trenutačno radimo na prilagodbi softvera i na prijenosu svih podataka. Nikakvih problema Zagrepčani neće imati, odnosno i dalje će moći prijaviti sve nepravilnosti koje primijete u gradu sa životinjama – rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, kojoj pripada i sklonište Dumovec.

U Životinjskom kutku

Kako je objasnio Skok, novi infocentar nalazit će se u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105, a o ljubimcima i dalje će se voditi računa kao i dosad.

Komentara 6

HA
hana11
17:39 06.12.2016.

tužno. šapica je bila morala zatvoriti azil, sad se gasi i suza. bitno da ima novaca za besplatne obroke za siročad koja sjedi u saboru

FI
fila123
07:08 12.12.2016.

nas metalni sklop je daleko zaostao od recimo od Britanaca nist cudno sto se ovako nesto dogada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije