Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna (ne)kultura

Poštuju li Zagrepčani prometna pravila? Pogledajte u videu!

puna crta
Foto: Screenshot
1/2
21.12.2015.
u 10:23

U jeku aktualnih događaja Pixsellov fotoreporter snimio je kratki video koji pokazuje koliko pješaci u Zagrebu poštuju prometna pravila

Slučaj u Osijeku u kojem je policajac priveo 66-gospođu jer je prelazila cestu dok je na semaforu bilo crveno potaknuo je brojne rasprave o kulturi pješaka koji sve češće ne poštuju prometna pravila.

Prelazak ceste preko pune linije, prelazak na mjestima na kojima nije označen pješački prijelaz i prelazak ceste dok na semaforu gori crveno svjetlo samo su neki primjeri nepoštivanja prometnih pravila.

Poštuju li Zagrepčani pravila i kakva je njihova prometna kultura, pogledajte u videu Pixsellova fotoreportera.

>>Policajac se ispričao ženi koju je u Osijeku srušio na pod i priveo jer je prešla preko crvenog

Komentara 14

ZG
zgblabla
11:07 21.12.2015.

pješaci..skupa samnom kao muhe bez glave ...i treba ih dovest u red , kao na zapadu kad je crveno onda je crveno i ak nema auta svi stoje

DE
demokršćanin
11:47 21.12.2015.

Sretan sam što i ja nisam ušao u video.Da je bilo policajaca u blizini bila bi im potrebna velika količina lisica.

I1
i123
13:09 21.12.2015.

"Prelazak ceste preko pune linije" kakve veze ima puna linija s pješacima? Evo što kaže zakon: "Na cesti koja ima obilježene pješačke prijelaze ili posebno izgrađene prijelaze, odnosno prolaze za pješake, pješak je dužan pri prelaženju ceste kretati se tim tim prijelazima, odnosno prolazima ako oni nisu od njega udaljeni više od 50 m u naselju, odnosno 100 m izvan naselja."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije