Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugo čekaju

Pročistač i kanalizaciju platili 92 milijuna kuna, a još nisu u pogonu

Dukom Dugo Selo
Foto: Arhiva VL
11.03.2014.
u 13:31

U Dugom Selu sve je zapelo zbog imovinskopravnih zavrzlama koje se rješavaju nakon što je godinu dana sve stajalo na mjestu, a nije izgrađena ni crpna stanica. Stanovnici zato i dalje moraju prazniti septičke jame, iako im se već naplaćuje usluga pročišćavanja

Stanovnici Dugog Sela i Rugvice, iako su uložili 92 milijuna kuna za pročistač voda i kanalizaciju, i dalje moraju prazniti svoje septičke jame.

Iako je sve već trebalo profunkcionirati prije godinu dana, zapelo je zbog imovinskopravnih odnosa za gradnju crpne stanice na pola puta između naselja i pročistača, koji je zbog toga, iako je sagrađen, još na čekanju. Unatoč tomu, stanovnicima se već naplaćuje usluga pročišćavanja, i to 0,47 kune po računu, a iz Grada se pravdaju da se novac već prikuplja za otplatu kredita za gradnju.

– Pročistač je sagrađen, ali crpna stanica, koja je kralježnica cijelog sistema, još nije ni na vidiku. Za nju je tek raspisan natječaj, dakle trebat će čekati bar još 5-6 mjeseci – požalio se Nenad Sedlar, zastupnik HSP-a u dugoselskom gradskom Vijeću.

Istaknuo je i kako se, unatoč tomu, novac za odvodnju prikuplja te da je dio stanovnika otpadne vode već pustio u kanalizaciju, koja nije u funkciji, pa će Grad imati i trošak čišćenja sustava prije puštanja u pogon. Iz Grada su kazali kako je natječaj za crpnu stanicu raspisan i da se dovršetak i puštanje sustava u pogon očekuje do kraja godine. Pročistačem će upravljati gradska komunalna tvrtka Dukom koja je, podsjetimo, Zagrebačkom holdingu dužna 12 milijuna kuna za isporučenu vodu.

>>U Dugom Selu ostaju bez vode, ako Holdingu ne plate 11 mil. kn duga?

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
14:56 11.03.2014.

Sad će to Banditić preuzeti i riješiti dok prstima pucneš. I naplatiti.

CA
caricaDS
15:16 11.03.2014.

super mi je ovaj novinar, koji je zapravo samo slika i prilika svih naših novinara! g. bubalo, je li ti sluuučajno na sekundu palo na pamet provjeriti s kim razgovaraš, kad već stalno nastojiš oblatiti moju selendru?! imaš gugl! vidiš kako je jednostavno! već drugi put citiraš čovjeka koji je poznat kao lokalni lopov, kokošar, konvertit i sitna duša! tja, čovjek ima 80 prijava, provjeri u policiji! i on ti je relevantan sugovornik? čak ga je i vlastita stranka izbacila, tako da je već prva neistina da je zastupnik HSP-a. daj se malo informiraj, kad već za to dobivaš plaću! koma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije