Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA AGRAM

Ponovo uhićeni Markus, Benko te jedna osoba iz tvrtke Gradatin. Bandić: Nisam ništa čuo!

uhićenje
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/15
07.05.2015.
u 15:36

Ja samo mogu reći da je moj klijent pobio sve navode koji mu se stavljaju na teret, rekao je Markusov odvjetnik Grahovac

Tri osobe uhićene su u Zagrebu u sklopu nastavaka akcije Agram. Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima su Ivan Markus, koji je bio zaposlen kao v. d. direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga, i Miljenko Benko, bivši direktor Čistoće. 

Osim njih dvojice, uhićen je i Tomislav Jukić iz tvrtke Gradatin. Doznaje se da se nastavak akcije Agram bavi namještanjem poslova oko prikupljanja otpada, konkretnije oko nabavki kanti za smeće. Inače i Markus i Benko bili su uhićeni lani u listopadu kada i gradonačelnik Milan Bandić. Obojica su nakon nekog vremena pušteni da se uz jamčevinu brane sa slobode. 

Markus prekrio lice kapuljačom

Oko 16 sati u USKOK je ušao odvjetnik Ivana Markusa, Tomislav Grahovac, a za njim u policijskom vozilu i jedan od osumnjičenih čije je lice potpuno bilo prekriveno kapuljačom. 

– Jedine informacije koje znam saznao sam putem portala. S klijentom se nisam ni čuo ni vidio – rekao je Grahovac pri ulasku u USKOK. Na izlasku je otkrio nešto više informacija.

- Ja samo mogu reći da je moj klijent pobio sve navode koji mu se stavljaju na teret i kategorički poriče da je počinio to što mu se stavlja na teret, a više od toga vam ne mogu odgovoriti - rekao je Grahovac novinarima. Nije htio reći što mu se to točno stavlja na teret.

Oko 17 sati iz USKOK-a je izašao Ivan Markus u policijskom vozilu, lica prekrivena kapuljačom, a nekoliko minuta nakon toga u USKOK je dovezen Miljenko Benko. On je iz USKOK-a izašao u 17:55, nakon sat vremena ispitivanja. Benkova odvjetnica Višnja Drenski Lastan nije htjela komentirati razloge privođenja njenog klijenta.   

- Znate da vam ne smijem reći. Zakonom je propisano da je postupanje u istrazi tajno. To je sve što vam mogu reći - izjavila je.

Jukić zbog pretraga njegovih prostorija u USKOK neće doći danas, već sutra oko 9 sati. Ako USKOK bude tražio da se uhićenima odredi istražni zatvor, sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda trebali bi biti privedeni sutra.

Bandić: Nisam čuo ništa o uhićenjima

O najnovijim uhićenjima oglasio se i Bandić svojom već uobičajenom retorikom. Kazao je kako o uhićenjima nije čuo ništa i poručio da institucije rade svoj posao.

– Ne komentiram postupke. Neka svatko radi svoj posao i odgovara za svoje postupke. Imam nultu stopu tolerancije na mito i korupciju, baš kao premijer i predsjednica – dodao je Bandić.

Na pitanje boji li se ponovnog  pritvora, poručio je kako njega ničega nije strah i, ako postoje kriminalna  djela, neka se dokažu. Kako neslužbeno doznajemo, članovi obitelji javili su ujutro u Zagrebački holding da uhićeni neće doći na posao iako nisu naveli razloge. DORH Holdingu zasad još ništa nije službeno dostavio.

Žalba odbijena

Kako doznajemo, ova uhićenja povezana su s navodnim namještanjem poslova oko nabavki kanti za smeće. Zagrebački holding u prosincu 2013. godine objavio je poziv na nadmetanje u postupku javne nabave za kante i posuđe za otpad. U veljači 2014. od dvije ponude odabrana je ona sesvetskog Gradatina, na što se žalio drugi ponuditelj - njemački ESE.

Međutim, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave lani je tu žalbu odbila kao neosnovanu. Rješenje komisije od 20. ožujka 2014. godine donosimo u nastavku:

13289

 

>> Bandić će smijeniti šestero pročelnika, jer su svjedoci u aferi

>> Holding će ipak 'brisati' dugove za vodu, plin, pričuvu i odvoz otpada

>> Rezanjem plaća šefovima do uštede od dva milijuna kuna

>> Za otpremnine Holding lani dao 101 milijun kuna

>> Otkrivamo što piše u menadžerskim ugovorima nove uprave Zagrebačkog holdinga!

Komentara 59

PR
promill
14:35 07.05.2015.

Za koji ih ku.ac hapse kad će ih za dan,dva pustiti!????

RA
ravdro
14:29 07.05.2015.

Sa tim akcijam partijski uskok samo diže prašinu da se makne fokus sa kriminala u kukriku vladi. Kada se analiziraju dosadašnje istrage, uhićenja i navodni dokazi, vidi se da je to sve klimavo i ako dođe do suda, to svee sigurno pada. Zašto Zmajloviću uskoci tako ne ulete u ministarstvo, zašto ne ulete u hrvatsku lutriju, apis, poštu gdje se uhljebljuju sdp-ovci i sve pršti od kriminala?

TB
Toni broo
14:36 07.05.2015.

Opet puno buke i skretanje pozornosti te selektivan rad uskok-a. Milanović i bivši sdp-ov direktor Holdinga Čović su ponosni na uskok i njihovo zaobilaženje sdp-ovih kadrova u Holdingu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije