Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding

Rezanjem plaća šefovima do uštede od dva milijuna kuna

08.04.2015., Zagreb - Dejan Ficko, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
06.05.2015.
u 09:00

Predsjednik uprave Holdinga, Dejan Fičko, povukao je svoj prvi "teži" potez

Nakon početnog uhodavanja, niza sastanaka i uputa gradonačelnika Milana Bandića, Dejan Fičko, novi šef Zagrebačkog holdinga, povukao je svoj prvi "teži" potez.

Magistar, kako Fička oslovljava gradonačelnik Bandić, odlučio je na današnjoj sjednici uprave izmjenama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta – srezati plaće.

Racionalizira poslovanje

Manje novca tako će se ubuduće isplaćivati djelatnicima Direkcije kao i onima zaposlenima na rukovodećim mjestima, koji imaju koeficijent plaće 4,0 ili veći. Model je to kojim Fičko slijedi upute gradonačelnika, racionalizira poslovanje zagrebačke megatvrtke, a po kojemu bi, barem prema prvim izračunima, godišnja ušteda na manjim plaćama u Direkciji iznosila nešto više od dva milijuna kuna.

Iako je gradonačelnik vrlo jasno precizirao da od Fička, između ostalog, očekuje da se riješi uhljebljenog kadra, definirajući kako je riječ o 220 zaposlenika, Fičko je gradonačelniku predložio rezanje plaća – i dobio zeleno svjetlo i gradonačelnika Bandića i sindikalista.

– Još u vrijeme Čovića prestala je obveza suglasnosti Grada za zapošljavanja. Ljubičić je dobio nalog da otpusti one koji su zaposleni preko telefona na isti takav način. Riječ je o 220 ljudi. On to nije učinio. Znate li tko će to učiniti? Novi predsjednik uprave Fičko – obećavao je gradonačelnik Milan Bandić još prije desetak dana.

I dok je, podsjetimo, novoizabrana uprava bila razlog Bandićeva razočaranja u zamjenicu Sandru Švaljek, koja ju je, između ostalog, i birala, nakon odrađenih sastanaka Fičko i Bandić pronašli su zajednički jezik i iznijeli međusobna očekivanja i uvjete. A sada ih ispunjavaju.

– Riječ je o prvoj odluci nove uprave o smanjenju plaća, koja, između ostalog, ima za cilj smanjenje troškova poslovanja i usklađivanja koeficijenata u Direkciji te po podružnicama – komentiraju unutar Holdinga. U podružnice i na nova radna mjesta Dejan Fičko ima obvezu i smjestiti bivše članove uprave. To je zasad formalizirano tek s Ivanom Tolićem, bivšim direktorom ZET-a, koji je u studenom prošle godine, nakon pritvaranja s gradonačelnikom Milanom Bandićem, podnio ostavku na članstvo u upravi Holdinga. Jučer je Tolić, nakon godišnjeg odmora i bolovanja, počeo raditi u Holdingu, i to na poziciji zamjenika voditeljice podružnice ZET-a.

Još smjena

Promjene očekuju i bivše članice Dariju Juricu i Niku Nodilo Lakoš, a poslove unutar jedne od Holdingovih podružnica preuzet će i Zdenko Milas i Tihana Colić. Zbog Colić je, podsjetimo, Ante Dodig, bivši direktor Gradske plinare, u aferi Agram bio pod istragom zbog sumnje da ju je zaposlio u Plinari bez natječaja.

Komentara 3

Avatar liquidsky
liquidsky
11:05 06.05.2015.

Iz šupljeg u prazno. Napunili su si upravu hrpom zaštićenih uhljeba a sada će ih spretno rasporediti na druga mjesta. Pravi boljševički mentalitet. A građani neka u režijama plaćaju sav taj pogon.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:06 06.05.2015.

Hm, ne kužim zakaj moraš imati koeficijent plaće 4.0 da bi sj eb ao dobru firmu koja ima stalne prihode. Pa to može i bu da la bez osmoljetke i to zabadava. A i moš misliti koliko ih ima ii koliko troše, ak budu uštedjeli 2 milijončeka sam tak, rekreativno. Pa Zagreb je bogatiji od Beča i Budimpešte zajedno, koliko može razbacivati novaca na gluposti.

ZA
zambezi
11:02 06.05.2015.

Ima puuuno firmi u zg gdje bi to isto trebalo primjeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije