Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno prvo savjetovalište za djecu i obitelj statistika

Majke, nemojte se sramiti dojiti djecu u javnosti

 Desetak zagrebackih majki uz podrsku svojih supruga jutros su na zagrebackom jezeru Bundek javno dojile
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
30.09.2015.
u 13:23

U kampanji u suradnji Večernjaka i Grada Zagreba u subotu na Zrinjevcu organizira se grupno dojenje

U Domu zdravlja Zagreb-istok, u Grižanskoj 4, jučer je svečano otvoreno Savjetovalište za djecu i obitelj namijenjeno ponajprije dojiljama s područja cijeloga grada.

Investicija vrijedna 250 tisuća kuna konkretan je korak pomoći mladim majkama, njihovoj edukaciji o važnosti dojenja, ali i adresa za sva pitanja, dvojbe i teškoće s kojima se susreću. Osiguranjem svih uvjeta za formiranje prvoga takvog savjetovališta u Zagrebu, koje će za sve majke, bez potrebne uputnice, biti otvoreno radnim danom od 11.30 do 15.30 sati, ujedno je obilježen Tjedan dojenja i promovirana kampanja "Dojenje je zakon" koja je pokrenuta u suradnji Večernjeg lista, portala ordinacija.hr, Grada Zagreba, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja, udruge Roda te Savjetovališta za rani razvoj djece Telefončić.

– Imaju li dovoljno mlijeka, je li dijete zadovoljno, koliko je točno pojelo, koja je prava tehnika dojenja, sve su to pitanja na koja majke ovdje mogu dobiti odgovore – poručila je Dinka Barić, međunarodno certificirana savjetnica za dojenje i patronažna sestra koja će raditi u savjetovalištu.

I dok se već priprema otvorenje drugoga savjetovališta, krajem godine u Ninskoj 16, glavni je cilj ove kampanje promovirati i osvijestiti važnost dojenja, ali i ukloniti barijere među građanima, ali i samim majkama, da se u javnosti, parkovima, institucijama, javnom gradskom prijevozu ne moraju skrivati dok doje svoje dijete.

– Postoji niz predrasuda o majkama koje doje u javnosti, a ovim projektom osigurana je upravo potpora trudnicama i majkama. Ova lokacija, Dom zdravlja Zagreb-istok, ciljana je jer je ovo dio grada u kojem je najveći porast broja novorođenčadi – poručila je Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo. I dok će se cijeli tjedan provoditi aktivnosti kako bi se utjecalo na svijest, sve majke dobrodošle su u subotu 3. listopada u 11 sati na Zrinjevac kako bi grupnim dojenjem podržale projekt. Tada će biti postavljena i službena oznaka "Grad Zagreb – prijatelj dojenja".

Komentara 7

AN
aniva
14:38 30.09.2015.

Na šta se novac torši. Do sad se djeca nisu dojila. Otkrivena topla voda......

DU
Deleted user
15:55 30.09.2015.

Ma koja normalna žena ima potrebu izvaditi sisu pred nepoznatim ljudima?! Što veli jedan komentator.. prije se djeca nisu dojila?? Jesu, ali nisu imali "čudne" potrebe to raditi u javnosti... Kao i homoseksualnost... možda ih je prije bilo čak i više, ali nisu imali potrebu to obznaniti cijelom svijetu i paradirati u javnosti... A sad je odjednom svako devijantno ponašanje postalo "in".. (?!) ne kužim.... I ja sam majka dvoje djece, ali..... Moram se još nadovezati, jer ne vidim puno razlike, isto tako je neki dan čovječuljak s pimpačem (malim!) šetao satima po Cvjetnom placu... i to je bio "performans" !! Ode svijet u......

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:47 30.09.2015.

normalno...no samo ako imate lijepe velike sise. Inace se mozda bolje malo sakriti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije