Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikliještena kolica

Sabina Maroš: Neću ih tužiti; ZET: Još istražujemo slučaj

Sabina Maroš
Foto: Boris Ščitar
29.05.2014.
u 07:40

U javnom prijevozu u nekoliko dana građani doživjeli dva incidenta

U samo nekoliko dana građani su doživjeli dva šoka vozeći se javnim prijevozom. Nakon nedjeljnog incidenta, kada je potpuno izgorio ZET-ov autobus iz kojeg je u posljednji čas pobjeglo deset putnika, novi incident dogodio se u utorak kada je vozač zatvorio vrata dok je majka Sabina Maroš ulazila s dječjim kolicima u autobus. Iako su vrata prikliještila kolica, a Sabina Maroš ostala vani, kazala je da neće tužiti ZET.

– Priču sam dala u javnost i prijavila policiji, a na njima je da nastave istragu i poduzmu ono što bi trebali – kratko je komentirala Maroš.

Iz ZET-a su kazali da protiv vozača još nisu poduzeli nikakve stegovne mjere jer istražuju što se dogodilo.Istraga se vodi i o uzroku požara u autobusu u nedjelju, a prema sadašnjim informacijama, nitko se ni od tih putnika nije odlučio na tužbu. No, ZET-u nisu strane pritužbe građana.

– Velik je broj neutemeljenih prijava, no opravdane procesuiramo internim postupkom. Prijave protiv same tvrtke ne bilježimo, a od putnika obično dobijemo zahtjev za nadoknadu materijalne štete – istaknuo je Tomislav Jurić iz ZET-a. Vozačima nisu zadovoljni ni putnici.

– Moja zamjerka je da ponekad voze kao manijaci. Jednom sam se u 11 navečer vozila autobusom koji je bio poluprazan i vozač je vozio toliko brzo da sam od straha zamalo izišla – kazala je Andrea Glamatović. Ni Zlatko Horvat nije oduševljen vožnjom.– Znam ih vidjeti kako telefoniraju ili puše, što bi trebalo biti kažnjivo jer ipak voze i više od stotinu ljudi – istaknuo je.

Iz ZET-a su kazali da su svi njihovi vozači profesionalci i da zbog čestih šokova koje proživljavaju na raspolaganju imaju stručni tim koji čine psiholozi, sociolozi i pravnici.

– Sigurnost prometa, putnika i djelatnika imperativ nam je i ne štedimo na održavanju vozila. Nažalost, uz brojna ulaganja neki se događaji ne mogu spriječiti – kazao je Jurić.

>>Autobus vukao kolica s malim Franom, a vozač nije ni trepnuo

Komentara 6

FM
fmasle8
08:08 29.05.2014.

Zanimljivo...a zašto zdravstveni djelatnici u jedinicama intenzivnog liječenja, svakodnevno suočeni sa umiranjem, patnjom i odgovornošći u za ljudske živote nemaju psihološku podršku ?

VI
Vito
07:53 29.05.2014.

Jeste li već provjerili dest sekundi otvorenih vratiju na sporednim stajalištima vozila javnog gradskog prijevoza? _________ Ako niste, pogledajte, uvjerit će te se da je ponegdje i deset sekundi "predugo" za vozače _____________ Ali zato nakon zatvaranja vratiju, stoje pred semaforom duže od 90 sekundi i ne žele otvarati vrata __________ Čak i na "prvoj" stanici zatvaraju vrata pred nosom putnika kako bi stali nekoliko metara dalje, pred "crvenim semaforom"

Avatar Azriel
Azriel
09:44 29.05.2014.

Gospodo iz ZETa. zapamtite niti jedna pritužba od strane putnika nije lažna, niti neutemeljena. Vi ste ovdje zbog putnika, a ne oni radi vas. Izbijte taj socijalizam iz glavurdi, i naučite "šoferčine" bontonu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije