Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove tri fontane

Opet kopaju kod NSB-a, a radnici poručuju - radimo novi vodoskok

08.08.2014.
u 08:30

Radovi trebaju biti gotovi u roku 150 dana, a stoje oko 19 milijuna kuna

Prije točno četiri dana istekao je rok za otvaranje pristiglih ponuda kojima se tražio najpovoljniji izvođač za nastavak radova na uređenju dijela uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, a već jučer tamo su započeli radovi.

Grade i kontrolnu sobu

I dok u Gradu ne odgovaraju na upite tko je najpovoljniji i u konačnici izabran izvođač radova koji će za 18,920.000 kuna bez uračunatog PDV-a nastaviti s gradnjom dodatnih triju fontana uz popratno uređenje okoliša, kao ni što se trenutačno radi, radnici koje smo jučer zatekli na terenu tek kratko odgovaraju kako "rade novi vodoskok".

Naime, za kompletno dovršenje novih fontana rok je 150 dana od uvođenja u posao, a za spomenuti iznos morat će se, osim triju fontana sa strojarnicama, izgraditi i kontrolna soba na južnom dijelu površine s klimatizacijom i ventilacijom te nakon radova urediti prometnica na tome dijelu. Nastavak "Bandićeva projekta" za građane tek znači da u rujnu ponovno moraju računati na otežani promet i gužve kao i eventualna kašnjenja javnog gradskog prijevoza, baš kao što je to bilo i za gradnje prve faze uređenja Ulice Hrvatske bratske zajednice.

I dok su brojni protivnici fontana prozivali Bandića za spornu javnu nabavu, svađali se s njim i u Skupštini, prozivali ga da rasipa novac i vodu, dok mu nekoliko metara niže građani nemaju vodovod, a u Gradu je puno većih prioriteta, on je još za prve faze jasno poručio: "Od fontana neću odustati. Lud sam za njima."

Prozvali Bandića

Podsjetimo, radovi na prve dvije fontane trajali su šest mjeseci, a njihova gradnja koštala je 18 i pol milijuna kuna, odnosno tek nešto manje negoli će sada koštati gradnja novih triju. Upravo tu činjenicu gradonačelniku nisu zaboravili nametnuti ni oporbenjaci sumnjajući na preplaćivanje radova, no on im je još tada spremno poručio kako je kod NSK dotad bila "pišaona pesa" bez infrastrukture.

>>'Nastavak gradnje fontana nije opravdan', smatra većina građana

Komentara 29

ZO
zokizoki
13:21 08.08.2014.

I tako, 40 milijuna kuna ukupno za fontane i potrošnju vode, a vrtići, škole i infrastruktura za bicikliste kojih je sada već tisuće u Zagrebu - to ništa...

TV
tvrtko3
08:38 09.08.2014.

Uvjek ista priča, nikad nije vrijeme, to nam ne treba, moglo se je korisnije utrošti novac, moglo je drugačije......Mislim da ne nema zemlje na kugli zemaljskoj koja ima više modrosera od Hrvatske. ovo rješenje je dobilo prvo nargradu na javnom natječaju još prije više od 10 g. tako da je struka rekla svoje. Evo i ja bi drugačije, npr. fontane bi bile u razini avenije a već postojeću depresiju bi produbio još cca. 3m i napravio podzemnu garažu za NSB i Lisinski koja bi bila povezana podzemnim pasažima. Istovremeno bi radio na izradi UPU-a za potez od Lisinskog do Slavonske avenije i što prije uklonio one straćare.

SE
sestrićna
11:09 08.08.2014.

dok nije napustio voljenu partiju bio je jako dobar..odjednom više ne valja :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije