Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smotra sarkazma

Karikature Bandića i suradnika u MUO-u

milan bandic
Foto: Boris Ščitar
1/2
27.10.2015.
u 12:15

Na natječaj je stiglo 80 radova, a žiri je odabrao deset najboljih koje će se nagraditi s po 2000 kuna

Prva zagrebačka smotra političke karikature bit će otvorena sutra u podne u Muzeju za umjetnost i obrt. Riječ je o političkim karikaturama na temu "Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova gradska uprava", a koje su trebale biti izložene prije godinu dana u predvorju Gradske uprave. No otvaranje izložbe spriječili su policijski djelatnici koji su dan prije priveli dio gradskog vodstva i "zapečatili" prostorije u Gradskoj upravi. Na javni poziv za političku karikaturu pristiglo je 80 karikatura od 37 autora, a žiri je odabrao deset najboljih, jednakovrijednih karikatura koje će biti nagrađene s po dvije tisuće kuna. Smotru karikature organizirao je Ivica Palatinuš uime tvrtke Huna koja se bavi očuvanjem karikature kao sarkastičnog izražavanja.

Komentara 14

Avatar liquidsky
liquidsky
14:24 27.10.2015.

Bandić je sam po sebi karikatura. Karikatura demokratskog sustava, politike, istine, javnog djelovanja i građanskih nazora. Ne treba ga ni crtati.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:55 27.10.2015.

Hm, a kaj ak ga sutra opet uhapse? Pa nemremo više čekati te karikature. Nemoj da sutra opet bude obračun kod OK korala, pardon, poglavarstva. Daj vi USKOK, pričekajte malo, pa nakon smijeha, - može.

Avatar liquidsky
liquidsky
08:12 28.10.2015.

Posljednjih dana su se uz Bandića, od strane njegovih obožavatelja, ovdje počele pojavljivati riječi krvavo i svakodnevno. Zabrinut sam za Bandića. Iskrvarit će prije izbora. Ako ne do tada, u zatvoru sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije