Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija plina

Buktinja je bila toliko jaka da su 
i šmrkovi popucali

28.09.2015.
u 13:33

Stanovnici zgrade tvrde da su velikogorički vatrogasci došli s probušenim šmrkovima, a oni da su pukli zbog gašenja

Snažna eksplozija nakon koje je uslijedio požar probudila je stanare Cvjetnog naselja u Velikoj Gorici usred noći sa subote na nedjelju. Naime, u stanu na trećem katu zgrade na broju 11 došlo je do eksplozije plina oko 2.20 sati. Odmah su intervenirali policija i vatrogasci, a u požaru je teško ozlijeđen 29-godišnjak.

Susjedi uplašeni

Stan u kojem je došlo do eksplozije do temelja je izgorio, a djelomično je uništen i stan iznad njega, u potkrovlju. Također, uništeni su prozori na tri zgrade i fasada, a stradali su i neki od automobila parkiranih ispred zgrade.

– U stanu u kojem je došlo do eksplozije žive otac i sin, ali otac nije bio u stanu. Sin je odvezen u bolnicu s obzirom na to da ima teške opekline. U stanu iznad živi četveročlana obitelj, no svi su uspjeli izaći prije nego što se požar proširio – objasnio je Mladen Piljagić, predstavnik stanara zgrade u kojoj je došlo do požara. Prema riječima očevidaca, svi su stanari iz te, ali i iz okolnih zgrada, uzeli ono najosnovnije i istrčali na ulicu.

– Eksplozija je bila toliko jaka da su eksplodirali prozori, a vatra se počela širiti velikom brzinom – govori Boris Sraka, predstavnik stanara iz susjedne zgrade koja je spojena sa zgradom koja se zapalila. Kako kaže, odmah su nazvali vatrogasce, no predugo im je trebalo da dođu na mjesto nesreće.

– Čekali smo ih najmanje 20 minuta, a kada su došli, šmrkovi su im bili zapetljani. Neki su bili i probušeni tako da je voda šikljala na sve strane – govori Boris Sraka te opisuje kako su do dolaska vatrogasaca stanari sami kroz prozor gasili požar da bi spriječili širenje vatre.

– Svi susjedi su još uvijek u šoku, to su obiteljski stanovi u kojima živi i dosta male djece koja su se jako uplašila – govori predstavnik stanara.

Staklo probušilo šmrkove

Iz vatrogasne postaje napominju pak kako nije bilo nikakvih problema te da je požar uspješno ugašen.

– Dojavu o eksploziji i požaru primili smo oko 2.27 sati i odmah smo izašli na teren s tri vozila i devet vatrogasaca – objasnio je Borislav Turan, zapovjednik vatrogasne postaje Velika Gorica koji je i sam bio na terenu.

– Kada ljudi stoje ispred zgrade, gledaju požar i čekaju pomoć, čini im se da prolazi vječnost, što je razumljivo. No, mi smo tamo došli u najkraćem mogućem vremenu – kaže zapovjednik Turan te napominje kako je istina da su neka crijeva curila, ali da je to zato što su se probušila na licu mjesta zbog puno razbijenog stakla. Kako kaže, intervencija je bila zahtjevna zbog teškog pristupa požaru pa su u pomoć bili pozvani i vatrogasci iz Zagreba, no na kraju njihova intervencija nije bila potrebna. S obzirom na veliku materijalnu štetu, predstavnici stanara napominju kako će troškove obnove pokriti osiguranje, ali ne i gubitak privatnih stvari.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Inspektor Tokić
Inspektor Tokić
10:11 29.09.2015.

Naši vatrogasci su odradili najbolje što su mogli. to je opasan posao i malo tko ga može raditi. Stanari i susjedi su stekli dojam da nešto ipak nije štimalo. Što je razlog takvom razmišljanju? Oprema JVP VG nije najmodernija, daa ne kažem dobrim je dijelom zastarjela. Zašto? Grad konstantno reže financijska sredstva, ne ulaže u novu opremu, mehanizaciju. Nebriga gradskih institucija svake godine sve više dolazi do izražaja i zato se događaju ovakve stvari. U glavama odgovornih očigledno je bitnije novce svih nas poreznih obveznika potrošiti na "tvrđavu" u koju će se smjestiti, hm, do izbora još nekoliko desetaka novozaposlenih "gradskih djelatnika".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije