Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklom na bus

Bandić predstavio “pilot-projekt” koji je 2014. već pokrenula Švaljek

01.03.2017., Zagreb - Na okretistu Mihaljevac gradonacelnik Milan Bandic predstavio je uslugu BoB â?? biciklom na autobus. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL
02.03.2017.
u 13:30

Vozila na dva kotača mogu se "prikačiti" na autobuse na linijama 102, 103 i 140, ali ne na sve, nego na one označene u voznim redovima

Od Britanca do Kraljevca i Mihaljevca, a s Mihaljevca na Sljeme. Na autobusnim linijama 102, 103 i 140 odsad Zagrepčani mogu prevoziti svoje bicikle, predstavio je jučer, kako je rekao, pilot-projekt Bike on Bus (BoB) gradonačelnik Milan Bandić. Po tri vozila na dva kotača mogu se smjestiti na nosače pričvršćene na stražnjim dijelovima autobusa, a oni koji će koristiti uslugu samo trebaju stati na nacrtanom žutom biciklu uz stanicu te vozaču signalizirati da će svoje prijevozno sredstvo “prikačiti” na gradsko.

– Da bi ideja uspjela, moramo montirati opremu na autobuse. Napravili smo to na linijama 102 i 103, a ako se u pilot-projektu pokaže da su građani zainteresirani, otvarat ćemo i druge linije – najavio je Bandić jučer BoB otprilike na isti način kao što ga je krajem 2014. najavila njegova tadašnja zamjenica Sandra Švaljek. Tada su se, i to na identičnim linijama, također počeli prikupljati dojmovi Zagrepčana o novoj usluzi.

– Prikupili smo ih i sada je ovo najnormalnija usluga koju je prihvatila i Skupština – rekla je, međutim, Darinka Jug iz gradske uprave pa dodala kako će Zagrepčani sa svojim biciklima na autobus moći od danas do 1. studenog, i tako svake godine. Otprilike u isto vrijeme kao što su mogli i prijašnje dvije.

Vozilo na dva kotača neće se moći postaviti na bus na svakoj stanici linija 102, 103 i 140, već na onim označenim, a i neće svi ZET-ovi busevi na tim pravcima prevoziti bicikle.

– Na liniji 140 na sve buseve može bicikl, a na ostalim stanicama će biti naznačeni točni vozni redovi autobusa koji imaju nosače – objasnila je D. Jug. 

Komentara 5

RP
rpzagreb
19:16 02.03.2017.

Svojim idejama, stručnosću, smislom za napretkom i sjajnim projektima zaslužio je da ga izaberemo za doživotnog gradonačelnika. Možda čak i dulje, recimo za slijedećih 245 mandata. Čisto da budemo sigurni jer bila bi nepovratna šteta, ogroman civilizacijski gubitak i definitivna propast za grad Zagreb da slučajno netko drugi dođe na njegovo mjesto.

Avatar megatronman
megatronman
17:11 02.03.2017.

Progresivno ludilo kod M.B.

LR
ludjacki_razuman
16:45 02.03.2017.

Neće sve linije, nego samo njih par, neće svi, nego samo neki autobusi na tim linijama, neće sve stanice, nego neke, neće kroz cijelu godinu, nego kroz pola godine...a nije nego par godina trajao pilot-projekt. Stvarno je "hrabro" zakoračio gradonačelnik u povezivanje bicikla i javnog prometa: treba mu odmah dati još 4 godine mandata, nema što!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije