Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo istraživanje

Uživate u crnom humoru i morbidnim šalama? Evo što to otkriva o vama

prijateljice i smijeh, žene
Foto: pixabay
29.01.2017.
u 09:19

Osobe s s najvećim razumijevanjem za crni humor i uživanjem u njemu imale su najveći IQ

Crni humor dokaz je visoke inteligencije, pokazuje to novo istraživanje objavljeno u časopisu Cognitive Processing.

Tim znanstvenika koji je predvodio Ulrike Willinger s Medicinskog sveučilišta u Beču napravio je istraživanje na 156 ljudi, starih u prosjeku 33 godine među kojima je bilo 76 žena, piše The Guardian. Oni su morali rangirati 12 crnih humorističnih crtića iz knjige "The Black Book" poznatog njemačkog karikaturista Ulija Steina prema razumijevanju i uživanju.

Jedan od crtića prikazuje i ženu u mrtvačnici kojoj liječnik podiže plahtu i pokazuje tijelo muškarca. Ona odgovara "Da, to je moj suprug, nego, koji ste deterdžent za pranje koristili da ste dobili tu bijelu boju?".

Istraživanje je sudionike svrstalo u tri grupe. Grupa s najvećim razumijevanjem za crni humor i uživanjem u njemu imala je najveći IQ. Druga grupa pokazala je interes za crnim šalama, ali ne preveliki. Oni su pak imali prosječan IQ, ali veliku razinu negativnog raspoloženja i agresije. Treća grupa, kojoj se uopće ne sviđa crni humor, također je prosječne inteligencije, ali s pozitivnom energijom i minimalnim razinama agresije. 

>> Visoki IQ nije ključ uspjeha! Važnija je emocionalna i socijalna inteligencija

Komentara 1

PR
prarvat
09:50 29.01.2017.

Onda sam ja pametan. Nisam znao. Super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije