Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Rijetki ih koriste, no one su dio gradske prošlosti

telefonske govornice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
20.03.2015.
u 16:05

Nekad važan oblik komunikacije istisnuo je napredak tehnologije i drugačiji stil života...

Postavljene u gotovo svim dijelovima grada, danas oštećene i potrgane telefonske govornice dio su naše ne tako davne prošlosti.

Napredak tehnologije i drugačiji stil života, taj nekada važan način komunikacije potisnule su u neki drugi plan – rijetki su oni koji će na Splavnici, najpoznatijem gradskom “nizu govornica”, zastati i telefonirati.

Sjeća li se itko od nas kada je posljednji put umetnuo telefonsku karticu i okrenuo broj s telefonske govornice?

Mobiteli su telefonske govornice posve izbrisali iz uporabe, ali ne i iz gradskih ulica, kvartova, naselja. Danas su one tek mali suveniri, za neke rijetko primjetni, na neka drugačija vremena, razvoj tehnologije i neki posve drugačiji način života Zagrepčana.

>>I turisti bi na Markovu trgu rado opet vidjeli Počasnu bojnu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
09:01 22.03.2015.

i zašto je objavljen ovaj pučkoškolski uradak??? pa ovo nije ni za modru lastu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije