Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Dolac je Zagrepčanima simbol grada i navika koju ne žele mijenjati

Dolac slike
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
23.02.2015.
u 12:35

Izgradnjom garaže pod platoom Dolca Zagreb bi izgubio slike na koje su građani navikli...

Ništa od garaže pod platoom tržnice Dolac. Za neke olakšanje, za druge tek lažno obećanje – zbog manje novca u proračunu, megaprojekt i ideja gradonačelnika Milana Bandića stavljena je na čekanje.

Doslovce čekanje, kažu gradonačelnikovi suradnici i naglašavaju – ono što Bandić zacrta, to kad-tad i ostvari.

I dok su se prodavači s tržnice, a i Zagrepčani već na spomen ideje pobunili, a gradonačelnik već razradio plan jednogodišnjeg preseljena tržnice na glavni trg, Pixsellov fotoreporter Patrik Macek zabilježio je “svakodnevicu” života Dolca i okolnih ulica koje žive s tržnicom.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I dok bi garaža, kaže gradonačelnik Bandić, olakšala dostavu, Zagreb bi izgubio slike na koje su građani već navikli, barem oni koji se u četiri ujutro zateknu Pod zidom, pa susretnu mesare koji pripremaju meso za prodaju ili pak one koji, izazivajući opću pozornost, preko Trga guraju kolica s tunama do kakvih i Japanci teško dolaze.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za građane je Dolac simbol grada i navika koju ne žele mijenjati.

>>Klupa na Cvjetnom trgu – mjesto susreta, odmora i tajni svih generacija

Komentara 8

Avatar ucjena
ucjena
15:48 23.02.2015.

a ko bu pital purgere, hercegovci nebuju, oni nemaju trznice, prodaju na cesti, ode nam i zagreb, k vragu, sa dola sam pojeo prvu sardinu, bananu, itd, sad mi to buju unistili gadi lakomi, da mogu peneze zgrnuti, prisjeli im.

LE
LeonardS
12:51 23.02.2015.

Najdraži dio grada, dok se ne pojavi netko sličan Horvantičiću

Avatar ankabutorac
ankabutorac
18:17 23.02.2015.

Zagreb bez Dolca??? Ma dajte..hote spat...ste nori??....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije