Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Progledaj srcem" rasprodao Arenu

Zvijezda filma "Pasija": 'Prije snimanja svoj sam život i karijeru u Međugorju posvetio Bogorodici'

U Areni Zagreb održava se duhovno-glazbeni spektakl "Progledaj srcem"
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/10
27.05.2023.
u 21:55

Svojim jednosatnim izlaganjem Caviezel je oduševio zagrebačku publiku koja mu je jednoglasno skandirala. Val ovacija izazvao je i kada se skinuo u dres hrvatske reprezentacije s brojem 10 koji nosi njezin kapetan Luka Modrić.

Tisuće ljudi iz čitave Hrvatske i susjednih zemalja gotovo pa do posljednjeg mjesta napunilo je danas zagrebačku Arenu gdje je uskoro završava molitveni dan Pogledaj srcem, neka vatra siđe. Bogat program sastojao se od molitve, pjesme i zanimljivih svjedočanstava a trajao je čitav dan.

Program je oko 14 sati započeo molitvom koju su održali fra Stjepan Brčina, vlč. Dražen Radigović, don Mijo Grozdanić i fra Ivan Matić te glazbenim zazivom Duha Svetoga u izvedbi Mateja Galića. Prvi govornik, fra Stjepan Brčina govorio je o važnosti vjere, a najviše je pozornosti privukao središnji dio događanja, svjedočenje Jima Caviezela, holivudskog glumca i zvijezde filma Pasija kojeg, zbog potpune posvećenosti katoličkoj vjeru  zovu i 'najsvetijim čovjekom u Hollywodu'. 

Svojim jednosatnim izlaganjem Caviezel je oduševio zagrebačku publiku koja mu je jednoglasno skandirala. Val ovacija izazvao je i kada se skinuo u dres hrvatske reprezentacije s brojem 10 koji nosi njezin kapetan Luka Modrić. 

Jim Caviezel otkrio je u Areni svoju povezanost s Hrvatskom. Naime, njegova supruge Kerri Browitt ima hrvatske korijene i upravo ga je ona podučila svetom otajstvu krunice koju, rekao je, često moli. Krunica suprugine bake istaknuo je u svom inspirativnom svjedočanstvu, pomogla mu je 1997. da dobije svoju prvu veliku ulogu u filmu "Tanka crvena linija" Terrencea Malicka. 

Ulogu koja će ga proslaviti, onu Krista u "Pasiji" Mela Gibsona 2004. dobio je nakon što ga je nazvao sam redatelj i kazao mu da želi da glavnu ulogu u kultnom filmu igra glumac koji ima 33 godine, kao i Isus u vrijeme svog uskrsnuća te koji ima iste inicijale (JC). Prije snimanja filma koji mu je promijenio život, dodao je Caviezel, odlučio je svoje životno poslanje posvetiti Djevici Mariji u Međugorju. 

-S čudom Međugorja me upoznala supruga i u Međugorju sam svoj život i karijeru odlučio posvetiti Bogorodici- rekao je Caviezel čije je iskreno svjedočanstvo dotaklo tisuće okupljenih u rasprodanoj Areni. 

Komentara 12

DU
Deleted user
02:21 28.05.2023.

Ovo je dosadno. Vratite nam Seve, Pernara, Bulja, Šeksa, Mesića, Keruma...

DU
Deleted user
22:58 27.05.2023.

I, nisi moga' bolju stvar napraviti, Jime! Veliki pozdrav!

TO
Tomi0713
22:45 27.05.2023.

Hvala Bogu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije