Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zubak: Snižavamo cijene i bit ćemo prvi na zagrebačkom taksi tržištu

Snižavanjem cijene kilometra na 4,80 kuna, Oryx taksi "napada" na mjesto prvog prijevoznika u gradu podno Sljemena
16. siječnja 2012. u 11:10 15 komentara 4 prikaza
oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

I nadalje ključa na zagrebačkom tržištu taksija. Snižavanjem cijene kilometra za jednu kunu (sa 5,80 na 4,80 kuna), Oryx taksi poduzetnika Pave Zubaka postao je po obračunu cijene pređenog kilometra najjeftiniji prijevoznik u gradu podno Sljemena. Time je bacio rukavicu svojim najvećim konkurentima – Udruženju zagrebačkih taksista – Radio Taksi te Taxi Cammeu. Cijena starta vožnje i nadalje je u Oryx taksiju 14 kuna.

Konkurencija učinila svoje

– Trenutačno smo drugi po broju vozila na zagrebačkom tržištu taksija, no cilj nam je u cijelosti preuzeti prvu poziciju, što ćemo nizom inovacija, koje kanimo uvesti u poslovanju, nastojati tijekom ove godine ostvariti – najavio je Ivan Zubak, potpredsjednik Uprave Oryx grupe.

– Na snižavanje cijena natjeralo nas je tržište. Nismo mogli ostati imuni na to što se događa u našem okružju kada je konkurencija odlučila značajno spustiti cijene. Mi imamo najbolju kvalitetu usluge koja se očituje u voznom parku te ophođenju s klijentima, a uložili smo i jako puno novca da bi optimizirali vrijeme čekanja na prijevoz – istaknuo je Zubak prednost svoje kompanije u odnosu na konkurenciju. Dodao je i da je upravo Oryx taksi jedini pružatelj usluge koji ne naplaćuje pozive korisnika tarifom 060.

 

Zubak žali što u području taksi djelatnosti ne postoji mjerodavna agencija koja bi se bavila stanjem na tržištu, kvaliteti usluge, cijenama kao i zadovoljstvom klijenata pruženom uslugom.

 

Cijene padaju, korisnici sve zadovoljniji

Cijenu vožnje promijenio je i Ekotaksi te je tako cijena kilometra pala na pet kuna, dok početak vožnje zaračunavaju 8,80 kuna.

Od prošle godine i dolaskom Taxi Cammea snizile su se i cijene u sektoru pružanja usluge zagrebačkog taksi prijevoza.

Konkurenciji unatoč, Cammeo i nadalje besplatno vozi prva dva kilometra, za start naplaćuje 15 kuna, dok prijeđeni kilometar stoji 5 kuna.

Domaći igrači na zagrebačkim ulicama, Udruženje zagrebačkih taksista Radio taksi shvatili su da pod pritiskom konkurencije neće još dugo izdržati s visokim cijenama, pa su ih promijenili prije mjesec dana. Svojim korisnicima naplaćuju 4,90 kuna po kilometru, dok je cijena starta 9,90 kuna.

Kao svoju najveću prednost taksisti Radija taksi ističu dobru pozicioniranost na svim lokacijama u gradu, kao i brz dolazak po pozivu. 

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
 • sinishazgb:

  Hm, ako se ne varam Cammeo ima u start (15kn) uračunata 2km gratis tako da mi nije jasno kako je Oryx najjeftiniji...............

 • Avatar nervozni_patuljak
  nervozni_patuljak:

  16.01.2012. u 11:32h sinishazgb je napisao/la: Hm, ako se ne varam Cammeo ima u start (15kn) uračunata 2km gratis tako da mi nije jasno kako je Oryx najjeftiniji............... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tako sto je Zubak platio novinaru da napise ovakav text.

 • liliZG:

  to si jedino Zubak može priuštiti...........