Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za korisnicima

Zubak: Snižavamo cijene i bit ćemo prvi na zagrebačkom taksi tržištu

oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
16.01.2012.
u 11:10

Snižavanjem cijene kilometra na 4,80 kuna, Oryx taksi "napada" na mjesto prvog prijevoznika u gradu podno Sljemena

I nadalje ključa na zagrebačkom tržištu taksija. Snižavanjem cijene kilometra za jednu kunu (sa 5,80 na 4,80 kuna), Oryx taksi poduzetnika Pave Zubaka postao je po obračunu cijene pređenog kilometra najjeftiniji prijevoznik u gradu podno Sljemena. Time je bacio rukavicu svojim najvećim konkurentima – Udruženju zagrebačkih taksista – Radio Taksi te Taxi Cammeu. Cijena starta vožnje i nadalje je u Oryx taksiju 14 kuna.

Konkurencija učinila svoje

– Trenutačno smo drugi po broju vozila na zagrebačkom tržištu taksija, no cilj nam je u cijelosti preuzeti prvu poziciju, što ćemo nizom inovacija, koje kanimo uvesti u poslovanju, nastojati tijekom ove godine ostvariti – najavio je Ivan Zubak, potpredsjednik Uprave Oryx grupe.

– Na snižavanje cijena natjeralo nas je tržište. Nismo mogli ostati imuni na to što se događa u našem okružju kada je konkurencija odlučila značajno spustiti cijene. Mi imamo najbolju kvalitetu usluge koja se očituje u voznom parku te ophođenju s klijentima, a uložili smo i jako puno novca da bi optimizirali vrijeme čekanja na prijevoz – istaknuo je Zubak prednost svoje kompanije u odnosu na konkurenciju. Dodao je i da je upravo Oryx taksi jedini pružatelj usluge koji ne naplaćuje pozive korisnika tarifom 060.

 

Zubak žali što u području taksi djelatnosti ne postoji mjerodavna agencija koja bi se bavila stanjem na tržištu, kvaliteti usluge, cijenama kao i zadovoljstvom klijenata pruženom uslugom.

 

Cijene padaju, korisnici sve zadovoljniji

Cijenu vožnje promijenio je i Ekotaksi te je tako cijena kilometra pala na pet kuna, dok početak vožnje zaračunavaju 8,80 kuna.

Od prošle godine i dolaskom Taxi Cammea snizile su se i cijene u sektoru pružanja usluge zagrebačkog taksi prijevoza.

Konkurenciji unatoč, Cammeo i nadalje besplatno vozi prva dva kilometra, za start naplaćuje 15 kuna, dok prijeđeni kilometar stoji 5 kuna.

Domaći igrači na zagrebačkim ulicama, Udruženje zagrebačkih taksista Radio taksi shvatili su da pod pritiskom konkurencije neće još dugo izdržati s visokim cijenama, pa su ih promijenili prije mjesec dana. Svojim korisnicima naplaćuju 4,90 kuna po kilometru, dok je cijena starta 9,90 kuna.

Kao svoju najveću prednost taksisti Radija taksi ističu dobru pozicioniranost na svim lokacijama u gradu, kao i brz dolazak po pozivu. 

Komentara 15

SI
sinishazgb
11:32 16.01.2012.

Hm, ako se ne varam Cammeo ima u start (15kn) uračunata 2km gratis tako da mi nije jasno kako je Oryx najjeftiniji...............

Avatar nervozni_patuljak
nervozni_patuljak
11:58 16.01.2012.

16.01.2012. u 11:32h sinishazgb je napisao/la: Hm, ako se ne varam Cammeo ima u start (15kn) uračunata 2km gratis tako da mi nije jasno kako je Oryx najjeftiniji............... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tako sto je Zubak platio novinaru da napise ovakav text.

LI
liliZG
11:24 16.01.2012.

to si jedino Zubak može priuštiti...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije