Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Žrtava na cestama bit će dok god bude i mrve popusta za divljake

nesreća kvatrić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
14.04.2016.
u 18:00

Duž Maksimirske fatalne nesreće događaju se i zbog nedosljednog provođenja zakona

Neću biti jedini koji će se prisjetiti jedne od najspektakularnijih nesreća koja se ikada dogodila u Zagrebu, a sasvim sigurno na Maksimirskoj, gdje sam odrastao. Bio sam još balavac kad se brzinom munje pronijela vijest o nesreći dolje kod kioska kod Livadićeve.

Nije bio potreban nikakav internet ni mobilni telefon. Jato se ljudi okupilo na cesti, jasan signal da se nešto dogodilo. Samo što nije bilo “nešto”, nego neviđen prizor. Postrance je na Maksimirskoj ležao fićo, a iz njega se uzdizao sportski motocikl, nekakav “japanac” . Udario je motocikl takvom silinom u fiću koji se, vjerojatno, polukružno okretao na Maksimirskoj, da ga je prevrnuo na bok. Spektakularan prizor. Osim za sudionike. Njima to nije bilo toliko interesantno.

Prije desetak godina jedan je gospodin, čini se, upravo na ovom mjestu, gdje se i sada dogodila teška nesreća, proklizao u velikoj brzini pa udario u Konzum na početku Domjanićeve, ušavši Mercedesom u izlog. Nerijetko su se na toj Maksimirskoj događale nesreće, nerijetko i s fatalnim posljedicama. Jedna od najvećih ulica u Zagrebu ravna je, pogodna za “hvatanje” semafora, a očito je kako je unatoč brojnim pokušajima nitko nije do kraja uspio regulirati. A onda je tu i alkohol kao katalizator ionako teške noge. Uopće ne mislim da su naši zakoni koji se toga tiču preblagi. Oni se jednostavno ne poštuju. A ne poštuju se jer se dosljedno ne provode. Štete ne treba spominjati, jedna se nesreća ne gleda samo po količini zdrobljenog lima.

Nagradno pitanje: koji je tajkun u BMW-u na Maksimirskoj bio pod takvim utjecajem alkohola da je zaspao za volanom, a auto mu iskliznuo na Maksimirsku i blokirao tramvaj? Skupljači urbanih legendi tvrde mi da je događaj sasvim točan, tog tajkuna već neko vrijeme gledamo na stranicama crne kronike. Nema čovjek više ništa u životu, čitam. Da ne govorimo o ostalim poznatim slučajevima sa smrtnim posljedicama koji lagano odlaze u zastaru. Tako je to kad živimo u državi gdje u zastaru odlazi sve. Osim ovrha.

>>Divljati autom počeo u Dubravi: 'Ne znam kako da to opišem. Ovakav horor nisam vidio'

Komentara 9

DU
Deleted user
18:41 14.04.2016.

Pa mladić se ugledao na Horvatinčića, Žužića i druge "važne" osobe koje očito mogu ubijati nekažnjeno.

CH
chupakabra
18:24 14.04.2016.

trebalo bi se unijeti u ustav kada nakon počinjenog prekršaja prekršitelj policajcu veli znaš ko sam ja odmah po zakonu tri pendrečenja i mjesec dana zatvora.

Avatar ciklama
ciklama
18:11 14.04.2016.

"Tako je to kad živimo u državi gdje u zastaru odlazi sve. Osim ovrha.".. i idiota-ubojica..i idiota u sistemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije