Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslikavanje jaja

ZOO je spreman za Festival proljeća

Oslikavanje uskršnjih pisanica u zagrebačkom Zoološkom vrtu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
17.03.2021.
u 10:14

Oslikavali velike pisanice za novu manifestaciju koja počinje u subotu i trajat će do 11. travnja

Životinje, cvijeće, šarenilo..., ali i babuške. Raznovrsnim su motivima jučer u Zoološkom vrtu umjetnici, studenti, učenici, kreativci oslikali desetak velikih jaja od stiropora koji će krasiti divlje srce grada tijekom Festivala proljeća, manifestacije koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima. Vatrogasci su pak svoju pisanicu odnijeli u postaju kako bi remek-djelom iznenadili posjetitelje, no bit će, dakako, spremno do subote, kad počinje festival. A potrajat će sve do 11. travnja.

Dobro raspoloženje i selfiji

Velike su pisanice oslikali Boris Bare, Tena Grgić Artena, Tomislava Juroš, Antonija Juroš Vidmar, studenti Akademije likovnih umjetnosti, učenici Privatne umjetničke gimnazije, polaznici Centra za likovni odgoj te članovi likovne udruge Ama Artem, likovne sekcije Artističke unije Hrvatske i udruge Invalida rada Zagreba.

– Nas je jaje asociralo na babuške pa smo stvorili motiv posvećen kumicama kod kojih na placu kupujemo svježe voće i povrće te domaće proizvode. Kumicama smo zahvalni za sve što donose na naš stol za Uskrs, ali i ostale dane u godini – rekla je Helena Bosnić, studentica ALU-a. Djelatnici Spomengaja su usto izradili uskrsne dekoracije koje će biti tijekom festivala raspoređene po vrtu.

– Velike pisanice bit će izložene na Edukacijskom trgu. Vikendom posjetitelje očekuju i poučno-zabavni program te prigodno dekorirane točke za poticanje dobrog raspoloženja i fotografiranje – kazao je Damir Skok, ravnatelj omiljene maksimirske ustanove.

16.03.2021., Zagreb - Oslikavanje uskrsnjih pisanica u zagrebackom Zooloskom vrtu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Vrijedna pčelica i Zekanje

Što se tiče programa, subotom i nedjeljom posjetitelji će se moći uključiti u obilaske vrta tijekom kojih će edukatori govoriti o ornitologiji te mladuncima u životinjskom svijetu. U obilaske će se kretati na svaki puni sat između 11 i 15 sati. Najmlađe ljubitelje zvjerinjaka razveselit će zabavne igre “Gladan kao… zec!”, “Kakav otac, takav sin”, “Kukavica”, “Svi u jato”, “Žablji život” i “Vrijedna pčelica”. Zagrebački obrtnici, pak, svoje će radove predstavljati na Zebrinu trgu, a na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno će se održati “Zekanje”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije