Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenje i zabava

Znanstvenik piknik - znanstveni centar na otvorenom

piknik (1)
Foto: ''
1/3
11.09.2013.
u 17:33

Posjetitelji će se iskušati u hodanju na vodi, izrađivati modele dinosaura, testirati svoje potencijale za rad na svemirskom brodu...

Uoči drugog izdanja Znanstvenog piknika, koji će se održati u nedjelju 15. rujna u parku Boćarskog doma, predstavljen je program događanja. I ove godine svi posjetitelji će se moći zabaviti i štošta naučiti kroz brojne znanstvene aktivnosti od 10 do 20 sati uz besplatan ulaz. Već je prošle godine posjeta od skoro 10 tisuća ljudi pokazala koliko je velik interes svih generacija za znanost i pametnu zabavu.

Zato je ove godine Znanstveni piknik još veći, s ispunjenim sadržajem od 10 do 20 sati, uz brojne atrakcije i znanstvene spektakle.

- Vjerovali smo da je ovakav tip popularizacije znanosti zanimljiv svima, ali prošla godina je čak i nas, vječne optimiste, zaista iznenadila. Prvenstveno broj posjetitelja, a zatim i interes svih, bez obzira na godine, koji su se družili s nama na Boćarskom domu cijeli dan. Ove godine smo napravili još bogatiji program te organizirali događanje koje će okupiti čak 46 udruga i pojedinaca iz cijelog svijeta koji se cijele godine trude svima pokazati zašto je znanost zabavna – rekla je Jelena Filipaj, voditeljica projekta Znanstveni piknik.

Posjetitelji će se iskušati u hodanju na vodi, izrađivati modele dinosaura, testirati svoje potencijale za rad na svemirskom brodu, saznati sve o sigurnosti na Internetu, pogledati kazališne predstave, izrađivati vjetrenjače, saznati kako izgleda posao meteorologa te još mnogo drugih stvari.

- Fantastičan je osjećaj pokazati djeci, ali i odraslima s pobuđenim djetetom u sebi, neku pojavu ili eksperiment i vidjeti iskreno oduševljenje – istaknuo je Marko Košiček, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković te višegodišnji popularizator znanosti. Košiček će nazočne na Pikniku zabaviti i podučiti pričama o raznim otkrićima kroz kazališnu predstavu. Među brojnim pokroviteljima i partnerima nalaze se i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj te Grad Zagreb.

Znanstveni piknik najavila je i francuska veleposlanica Michèle Boccoz:

- Francuska iznimno puno važnosti pridodaje znanosti i popularizaciji znanosti. Zbog toga sam posebno ponosna da možemo podržati aktivnosti poput Znanstvenog piknika u Hrvatskoj te ugostiti i francuske znanstvenike.

>> Kreativne radionice u Muzeju automobila

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije