Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Znak upozorenja stavili na nogostup pa pješaci moraju hodati cestom

radovi na putu
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
24.12.2013.
u 18:00

Pitajte, uz pomoć Večernjeg lista, kako do boljeg života u kvartovima

Breganska ulica neće se urediti sljedeće godine, ali razmotrit će se prijedlog stanara Ulice Milana Rešetara za postavljanje uspornika – poručili su iz Gradskog ureda za izgradnju grada stanarima gradske četvrti Stenjevec koji su za Večernjakovu kvartovsku tribinu “Želite li bolji kvart?” slali svoja pitanja.

U nastavku donosimo odgovore pročelnika za prostorno uređenje i izgradnju grada Dinka Bilića.

Kada će se obnoviti ostali dio Breganske ulice?

Bilić: Kako su sredstva za održavanje nerazvrstanih cesta nedostatna za sve potrebe, uređenje Breganske ulice nije u programu ovog ureda za 2014. godinu, ali se građani mogu obratiti Vijeću gradske četvrti Stenjevec kako bi se uređenje preostalog dijela ulice izvelo prema programu malih komunalnih akcija.

U Malešnici kod pekarnice postavljeni su uspornici i znak upozorenja na nogostup koji je širine 30 cm, pa su pješaci stjerani na cestu i u opasnosti su od vozila. Kada će se to riješiti?

Bilić: Djelatnici sektora za promet našeg ureda provjerit će navedenu lokaciju te će u što kraćem roku prometna signalizacija biti premještena.

Kada će se uređivati Park hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, koji su uzurpirali psi?

Bilić: Tijekom 2008. godine proveden je urbanističko-arhitektonski natječaj za uređenje Trga Ivana Kukuljevića kojim je obuhvaćena i površina Parka hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata te je odabrano idejno rješenje za uređenje spomenute površine. Za daljnje uređenje treba izraditi projektnu dokumentaciju i ishoditi dozvole. Budući da je za realizaciju projektne dokumentacije potrebno osigurati iznos od dva milijuna kuna, u prijedlogu programa građenja objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba za 2014. godinu nisu osigurana financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije i uređenje Parka hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Kada će komunalni redari posjetiti spomenuti park i početi kažnjavati neodgovorne vlasnike pasa?

Bilić: Djelatnici komunalnog redarstva stalno obavljaju kontrolu u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata kako bi spriječili neodgovorne vlasnike pasa da sa svojim kućnim ljubimcima ulaze u park te da njihovi psi obavljaju nuždu na zelenim površinama parka. Komunalno redarstvo će u suradnji s policijskim službenicima pojačati nadzor tog parka kako bi spriječili spomenute pojave.

Ima li nade za bolju prometnu povezanost prema centru i istoku grada?

Bilić: Dugoročno se planira proširenje Slavonske avenije te gradnja produžetka Šoljanove i Ulice Ivane Brlić Mažuranić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije