Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(ne)iskorištavanje

Znaju li u Gradu Zagrebu povući više novca iz europskih fondova

zastava EU Zagreb
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
29.01.2014.
u 10:00

Za 44 projekta iz pretpristupnih fondova Zagreb povukao 37 milijuna eura, a što se tiče iskoristivosti kohezijskih fondova, Zagreb se još priprema i rješava sve potrebne dozvole

Iako smo već šest mjeseci članica Europske unije, tek sredinom godine glavni će grad u finalizaciju definiranja operativnih programa, sklapanje partnerskog sporazuma te dodjelu i nadzor korištenja sredstava iz EU.

Gradska upravna tijela i trgovačka društva Grada Zagreba još rješavaju imovinskopravne odnose, ishođenja lokacijskih dozvola, potvrde glavnih projekata, građevinskih dozvola, pripreme i donošenje prostorno-planskih, strateških i operativnih dokumenata kako bi prijavljivali projekte na natječaje.

Što se pretpristupnih fondova tiče, lani su u provedbi bila ukupno 82 projekta od kojih je 38 završeno, a 44 se nastavljaju provoditi i u ovoj godini. Njihova je vrijednost 47 milijuna eura, od čega je iz EU povučeno oko 37 milijuna eura.

>>Iz fondova EU, Zagreb bi prvo novce za spalionicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije