Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić u Bruxellesu

Iz fondova EU, Zagreb bi prvo novce za spalionicu

Bandić u Bruxellesu, portal
Tomislav Krasnec/VLM
01.03.2013.
u 07:46

Lijepo je biti u društvu najboljih. Kada si s najboljima, možeš nešto i naučiti - kazao je gradonačelnik Milan Bandić

Prvi veliki projekt za koji Grad Zagreb želi povući novac iz fondova EU nakon 1. srpnja je projekt mehaničko-biološke obrade otpada i spalionice, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić jučer u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na konferenciji 20 gradonačelnika glavnih gradova zemalja EU.

Bandić nije želio otkriti računicu o tome koliko bi takav projekt koštao, ali rekao je kako do 2015. treba odrediti lokaciju i do 2018. napraviti postrojenje za spaljivanje prethodno razvrstanog komunalnog otpada. Kapacitet spalionice mogao bi biti oko 200 tisuća tona godišnje, rekao je Bandić, ali o tome će se još razgovarati.

Na konferenciji koju je za gradonačelnike organizirao europski povjerenik za regionalni razvoj Johanes Hahn usvojena je deklaracija kojom gradonačelnici žele naglasiti da su upravo njihovi gradovi ti koji trebaju biti motor stvaranja novog gospodarskog rasta kroz pametne investicije.

- Lijepo je biti u društvu najboljih. Kada si s najboljima, možeš nešto i naučiti. Ponosan sam što mogu sudjelovati u usvajanju deklaracije čija je glavna poruka da gradovi trebaju imati veće ovlasti - rekao je gradonačelnik Bandić.

>>Bandić: Dok sam ja gradonačelnik, neće biti spalionice u Zagrebu

Komentara 7

VI
Vito
08:10 01.03.2013.

Ups, gledao sam u tipkovnicu pa sam krivo napisao Prvo korisnik te spalionice bi morao biti milan bandić Treba spaliti svo smeće, a filtirani dim poslati prema Suncu da ga rastavi na neutrine I to s druge strane Sunca kakoako ne bi bilo mogućnosti pvratka bilo kojeg neutrina nazad na kuglu zemaljsku

BT
blue time
15:14 01.03.2013.

Aaaahhhhh...vidi mene! Vidi meneee! U EU, na konferenciji! Ovo okolo su fini ljudi, njihova gradska tijela ne štuju nepotizam, grabizam i to. Nema veze što ne znam pričati, o čemu bi poslije konferencije razgovarali...A što mi to prevode...???, nek napišuu na papir pa ću odnijeti ovima svojima da dokuče kako se dolazi do te love...Veće ovlasti,to mi se isto sviđa,da.Samo da uokvirim ovu sliku,to ću prvo kad dođem!Uh ljepote!!!

BA
balansero
18:04 01.03.2013.

još nije sasvim sigurno koji će prvi veliki projekt Grada Zagreba povući novce iz fondova EU, hoće li to biti spalionica i rješavanje Jakuševca ili bi to mogla biti kanalizacija koju nema pola kućanstava ovoga grada. potrebe su velike, riječč je o milijardama kuna samo se za kanalizaciju procijenjuje pet milijardi kuna, milijarda za vodovod isto toliko za plinifikaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije