Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Zna Bandić kako ugasiti “požar” – pa ponudi referendum

 Gradonacelnik Milan Bandic otvorio je mobilno reciklazno dvoriste u gradskoj cetvrti Gornji grad - Medvescak.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.11.2016.
u 11:51

Još prije sedam godina odbio je podržati taj prijedlog. Kazao je da ime trgu nije dao niti će ga uzeti

Peta kutijica koja Zagrepčane ne košta ništa. Tako je, očigledno za političare jedinom gorućem zagrebačkom pitanju, promjeni imena Trga maršala Tita u Kazališni trg odlučio doskočiti gradonačelnik Milan Bandić.

I svojom doskočicom doslovno podsjetiti zašto mu u političkim krugovima tepaju kao “političkom mačoru sa stotinu života.” Zna Bandić “nanjušiti” kada, kako i – ono važnije – nad kime pokazati svoju političku mudrost, ali i “stati na loptu” kada je u pitanju vlastita opstojnost na poziciji koju je, doduše, još donedavno želio zamijeniti premijerskom. I dok šef Gradske skupštine poručuje kako će na sjednicu ovog mjeseca staviti prijedlog promjene imena trga, vrlo precizno ističući da podršku očekuje od Bandića, gradonačelnik Mikuliću kontrira sofisticiranim političkim potezom koji je predvidljiv i očekivan za sve osim, čini se, za šefa zagrebačkog HDZ-a. Zbog promjene imena ide se na referendum – tako je za sada raspravu umirio Bandić.

Referendum na dan izbora

I to referendum koji će biti raspisan na dan održavanja lokalnih izbora u gradu pa stoga neće biti dodatnog troška za gradski proračun. Ta nije Bandić toliko ishitren, a ni neiskusan da još i s promjenom imena “zapali” zagrebačku scenu, pa konačnu odluku prebacuje na građane: “tko želi, eto mu referenduma pa nek’ se izjašnjava”. A promjena imena za njega nije dolazila u obzir ni 2009. godine. Tada je vrlo jasno na sjednici Skupštine, kada se po hitnom postupku željela uvrstiti ista tema, poručio kako ime trgu nije ni dao niti će ga promijeniti. I neće. Jer najavljenim referendumom samo se u političkim krugovima testira strpljenje, ali i politička spretnost zadavanja udaraca. Znaju to politički lisci. Jer već je sada Bandić HDZ-u izbio as iz rukava. Nije ih kategorički odbio pa HDZ, sve i da je želio, sada gradonačelniku ne može uvjetovati podrškom proračuna zbog nepodržavanja njihove inicijative.

Ponudio im je referendum. Šteta što ga nije ponudio za stadion, žičaru, cjelokupno prometno rješenje. Očigledno nisu dovoljno značajni.•

Komentara 38

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:14 07.11.2016.

ma banditos je lopina svoje vrste!uništil sve kaj se moglo!

DU
Deleted user
12:50 07.11.2016.

Za Milana mi je jasno da ne da na druga Tita, ali šta je ovom novokomponovanom hdzeovcu Mikuliću došlo ne znam .. Znamo se još iz partije iz devedesetih i tada se zaklinjao na vjernost Titu i Jugoslaviji...

DU
Deleted user
15:14 07.11.2016.

Ne znam da je EU dala naputke svojim clanicama da se rijese natruha totalitarnih sistema referendumom.Jednom titoista uvijek titoista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije