Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28. i 29. svibnja

Zmajevi na 3. LegendFestu Zagrebačke županije u Lukavcu

LegendFest
Foto: PR FOTO
1/6
20.05.2016.
u 09:19

Probudite uspavanog Zmaja u sebi u magičnoj šumi dvorca Lukavec i otkrijte sve o zmajevima iz hrvatskih narodnih predaja na LegendFestu u Lukavcu 28. i 29. svibnja 2016.

Dođete li u stari grad Lukavec okružen mudrim, starim dubovima (hrastovima), imat ćete priliku ne samo upoznati Zmajeve iz hrvatskih legendi, nego s njima žariti i paliti, plesati, crtati, tražiti skrivena blaga koja čuvaju ovi opasni letači, i možda otkriti da oni nisu tako opaki i zli kako vam se činilo.

Udruga Val kulture i Muzej Turopolja u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice , uz potporu Zagrebačke županije i medijskih pokrovitelja, i ove će godine organizirati LegendFest – festival legendi, mitova i priča zagrebačke županije u Lukavcu, starom gradu bogate povijesti.

Legende, mitovi i priče Zagrebačke županije posjetiteljima se prikazuju kroz različite vrste umjetnosti i prikaza kroz multimedijalni i interaktivni spoj prostora, vremena i stila.

U bajkovitom prostoru Staroga grada Lukavca kroz brojne izložbe, radionice, kazališne predstave i glazbu oživjet će opet neka davna vremena i brojne legende i mitovi koji, iako pomalo zaboravljeni, ipak još uvijek žive u narodnoj predaji.

Glavna ovogodišnja tema LegendFesta u Lukavcu su ZMAJEVI. Zmajevi u hrvatskoj i staroslavenskoj mitologiji nisu baš uvijek zla čudovišta. Oni su simboli velike snage, ponekad razorne i nekontrolirane, ponekad dobri a ponakad zli, ovisno o tome koji staroslavenski bog je uzeo obličje zmaja.

I ove godine dvorac Lukavec će se odjenuti u stare tkanine, a u dva dana trajanja programa, dvorcem i njegovom bajkovitom okolicom će hodati zmajevi, vještice-coprnice, vile i vilenjaci, vampiri, carevi, biskupi, moguti...

Svaki prostor unutar i površine u okolici dvorca ispunit će se umjetničkim sadržajima kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, skečevima i predstavama na temu mitova, legendi i priča, glazbenim točkama.

Posjetitelji ovog obiteljskog, ali i mističnog festivala kroz brojne radionice, interaktivne predstave, predavanja, koncerte itd. upoznaju se sa bogatstvom hrvatske nematerijalne i materijalne baštine Zagrebačke županije. Djeca se mogu uključiti u radionice i sudjelovati u izvođenju svojeg rada, predstave, događaja, koje zajednički pripremaju uz pomoć stručnog voditelja.

U bogatim programima moći ćete uživati u vremenu od 16 – 24 sata, kao i u ponudi LegendSajma gdje se mogu kupiti proizvodi lokalnih proizvođača kao što su suveniri, te kušati domaća vina i jela.

Ulaz i sudjelovanje na svim programima su besplatni!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije