Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špansko, a ne selo

Živimo li mi u ulici ili u koritu rijeke?

29.02.2016., Donadijeva ulica, Zagreb - Ulica u Spanskom koja nema ni kanalizaciju ni vodu i poplavi nakon svake oborine.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
08.03.2016.
u 14:00

Stanari u Donadinijevoj novi asfalt čekaju već 42 godine pa ulica sada izgleda kao jedna velika zakrpa, a ono što je ostalo od asfalta teško bi se moglo tako nazvati. Rješavanje pitanja odvodnje traže pak još od 2003. godine

Svaki pljusak donosi poplavu – na ulici, u dvorištu, u podrumu, pa i u spavaćoj sobi. Naime, u Ulici Ulderika Donadinija u Španskom ne postoji sustav odvodnje pa nakon kiše više nalikuje na riječno korito nego na prometnicu.

Asfalt čekaju 42 godine

– Već godinama strpimo od svakog pljuska jer nije problem samo u lokvama na ulici. Voda se slijeva u dvorišta i u kuće, a svaki auto koji malo brže prođe zalije fasadu, vrata, prozore… Ako sve dobro ne zatvorimo, imamo poplavu i u sobama – rekao je Josip Britvić s kućnog broja 22 te objasnio da mnogi umjesto ograde imaju limene pregrade kako bi zaštitili kuće.

Zadnji im je put 2014. rečeno da će problem biti riješen “uskoro”, a nadležni i sada, dvije godine kasnije, govore isto

S obzirom na to da se voda na ulici zadržava danima, moraju postavljati upozorenja za automobile, a oni sami ne mogu iz kuće bez gumenih čizama.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Njih ukupno 120 muku muči zbog loše infrastrukture, a iako probleme imaju i stanari nekoliko okolnih ulica, nigdje situacija nije toliko loša. Stanari u Donadinijevoj novi asfalt čekaju već 42 godine pa ulica sada izgleda kao jedna velika zakrpa, a ono što je ostalo od asfalta teško bi se moglo tako nazvati. Rješavanje pitanja odvodnje traže pak još od 2003. godine.

Skupili hrpu dokumentacije

– Bilo je već komisija kod nas, svi su zaključili da se nešto mora poduzeti, ali uvijek je izgovor manjak sredstava – govori predstavnik stanara Josip Petruša dok u ruci drži hrpu dokumentacije. Sve su to upiti koje su poslani Uredu gradonačelnika, Vijeću gradske četvrti, Mjesnom odboru… Zadnji im je put 2014. rečeno da će problem biti riješen “uskoro”, a nadležni i sada, dvije godine kasnije, govore isto. Naime, iz Vodoopskrbe i odvodnje poručili su kako je njihovim programom ove godine planirana gradnja javnog kanala na temelju građevinske dozvole koja je već dobivena. U Vijeću gradske četvrti pak ističu kako će se ulica asfaltirati kad se riješi odvodnja.

– Imamo sredstva za asfaltiranje Donadinijeve ulice i čim Vodoopskrba i odvodnja obavi radove, mi ćemo urediti ulicu – govori Vladimir Andrić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:10 08.03.2016.

bravo banditosu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije