Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smotra

Zimska služba Zagrebačke županije spremna za nadolazeću zimu

Dražen Kopač
15.11.2021.
u 15:29

Radove zimskog održavanja za državne, županijske i lokalne ceste izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz sedam mjesta pripravnosti; Okuje, Goričica, Vrbovec, Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Ivanić-Grad.

Više od 10.000 tona soli i 7.000 mᶟ sipine te 58 strojeva osigurano je za uspješno provođenje radova održavanja cesta u zimskom razdoblju na području Zagrebačke županije – rečeno je danas na smotri Zimske službe Zagrebačke županije koja je spremna na nadolazeću zimu.

Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1.230 kilometara županijskih i lokalnih cesta raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od danas do 15. travnja. Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Landeka apelirao je na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine na cestama.

- Cilj je da naši stanovnici budu zadovoljni i da sezonu završimo sa što manje prometnih nesreća – poručio je Landeka. Na području Zagrebačke županije nalazi se i 460 kilometara državnih cesta (I. i II. razina prednosti) za koje su nadležne Hrvatske ceste, a za njihovo održavanje osigurano je 5.700 tona soli te 2.030 m³ sipine.

Radove zimskog održavanja za državne, županijske i lokalne ceste izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz sedam mjesta pripravnosti; Okuje, Goričica, Vrbovec, Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Ivanić-Grad.

- Kroz ovih sedam mjesta pripravnosti  raspolažemo s ukupno 58 u potpunosti opremljenih vozila. To znači da u prosjeku jedno vozilo održava manje od 30 kilometara ceste, što je na razini prethodnih godina“, rekao je direktor Županijskih cesta Tomislav Bačanek dodavši da je u tijeku i postavljanje 1000 dodatnih prometnih znakova koji upozoravaju na poledicu, takozvane pahulje, više od 300 komada dopunskih ploča opasnosti te više od 2000 rubnih štapova.

- Građani se ne moraju brinuti hoće li ceste biti prohodne i osposobljene u zimskim uvjetima. Sve službe su spremne, a ja apeliram na naše stanovnike da vožnju prilagode zimskim uvjetima na prometnicima jer u pitanju su ljudski životi, a s time se ne isplati kockati“, istaknuo je zamjenik župana Damir Tomljenović dodavši da  Županija i proračunom za 2022. godinu predviđa dodatna sredstva za ŽUC.

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
17:35 15.11.2021.

Lopoviiiii...zbog blagih zima se uopce ne iskoriste zalihe soli i sipine a uvijek se iznova narucuje i placa nova tura. Pare odu a stare zalihe se prikazuju kao nove!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije