Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uobičajene aktivnosti

Žičara Sljeme zbog redovnog mjesečnog servisa dva dana neće biti u pogonu, evo i kada

Zagreb: Tomislav Tomašević nakon što je obišao radove na Sljemenu, održao je konferenciju za medije
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
19.05.2023.
u 15:20

Podsjećamo i kako je ZET nedavno uveo dnevne za 25 te godišnje biciklističke karte za 300 eura, a koje vrijede za neograničen broj putovanja isključivo s donje postaje na gornju

Zbog redovnog mjesečnog servisa, na Sljeme se, javljaju iz ZET-a, u ponedjeljak i utorak neće moći žičarom. Dodaju i kako je riječ o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare. 

Podsjetimo, ZET je nedavno, na zahtjev korisnika, uveo dnevne te godišnje biciklističke karte. Dnevna karta tako stoji 25 eura i vrijedi za neograničen broj putovanja isključivo s donje postaje Žičare na gornju, na dan prijevoza, odnosno kupnje, dok će godišnje karte, čija je cijena 300 eura, vrijediti godinu dana od dana kupnje te također za neograničen broj putovanja s donje postaje na gornju. No, prilikom prve kupnje bit će potrebno izraditi elektroničku karticu na prodajnim mjestima žičare u iznosu od 3,98 eura, a kojoj će se potom pridružiti odgovarajuća dnevna ili godišnji karta.

Također, postojeća karta za prijevoz bicikla, uvedena kao dodatna naknada po biciklu u iznosu od 2,65 eura ostaje i dalje za sve one koji imaju potrebu samo za jednokratnim prijevozom. Iz ZET-a podsjećaju kako je u jednoj gondoli moguć prijevoz dvije osobe i dva bicikla, a putnici koji ulaze s biciklima obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike, te kako bi se prevezli na siguran način.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije