Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sljedeći tjedan

Žičara Sljeme pet dana neće biti u pogonu, provodi se redoviti servis

Zagreb: Žičara Sljeme ponovno puštena u pogon
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
18.11.2022.
u 09:57

Servis obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora

Zbog redovnog mjesečnog servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu od ponedjeljka, 21. studenog do petka, 25. studenog, izvijestili su u petak iz ZET-a.

Servisni pregled propisao je proizvođač opreme i obvezan je sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti.

Servis obuhvaća provjere i ispitivanja svih segmenata pogona, pregled užeta i stupova, ispitivanje kočionog sustava te provjera elektroničkih sklopova i senzora.

Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare, stoji u priopćenju.

Za putovanje na Sljeme, iz ZET-a su preporučili korištenje autobusne linije 140 (Mihaljevac - Sljeme).

VIDEO Na Sljemenu se na 20°C proizvodi snijeg, a iz Grada poručuju: 'Nije pretoplo, ali prestajemo'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:18 18.11.2022.

U isto vrijeme remont i zatvaranje ceste? Bravo holding!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije