Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na što to liči

Zgradu oronule tvornice rublja DTR u Krajiškoj kupuje Agencija za civilno zrakoplovstvo!

DTR Krajiška
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
29.01.2014.
u 19:45

Vlasnici su se stalno mijenjali, a sad je kompleks preuzeo Državni ured za upravljanje imovinom. Kao mogući kupac spominje se Agencija za civilno zrakoplovstvo, koja bi ondje organizirala dio školovanja i osposobljavanja

Bila je to nekad renomirana domaća tvornica rublja, a danas svoje rublje tamo suše beskućnici. Opljačkana je i devastirana. Svuda uokolo razbijeno je staklo, stari madraci, nakupine ofucane odjeće i obuće, hrane, novinskog papira koji očito služi za paljenje vatre i grijanje... A upravo je zbog toga prije nekoliko godina buknuo požar na jednoj etaži zgrade.

Okupljalište beskućnika

Deseci lampaša još uvijek stoje pokraj šahta gdje je 19-godišnji Juraj izgubio život prije više od mjesec dana u dvorištu nekadašnje tvornice DTR-a u Krajiškoj 20. Taj velebni kompleks od gotovo sedam tisuća četvornih metara danas je derutno okupljalište beskućnika koje se nalazi samo stotinjak metara od doma premijera Milanovića kojeg štiti policija i osiguranje.

Država je, naime, dobila vlasništvo nad zgradom 2006. godine kada je, po principu jednake vrijednosti, zamijenila pravo vlasništva s Gradom Zagrebom koji je u zamjenu za Krajišku dobio kompleks bivše Vojne bolnice u Vlaškoj 87.

Sudski je vještak obišao kompleks i uskoro očekujemo procjenu vrijednosti nakon čega odmah raspisujemo natječaj, što bi moglo biti za mjesec dana

Državni ured za upravljanje imovinom

Zgrada je otad često mijenjala vlasničke ruke. Godine 2008. bila je dodijeljena Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na korištenje, potom 2010. Ministarstvu pravosuđa i konačno 2012. godine Ministarstvu zaštite okoliša. No, od srpnja 2013. opet je u vlasništvu države jer je nijedno ministarstvo nije koristilo ni privelo svrsi – kazala je Ivana Ivanković, glasnogovornica Državnog ureda za upravljanje imovinom.

Večernji list, naime, ekskluzivno doznaje kako je za kupnju kompleksa u Krajiškoj zainteresirana Agencija za civilno zrakoplovstvo koja svoje djelovanje želi proširiti u području organizacije školovanja i osposobljavanja.

Uskoro natječaj

– Sudski je vještak obišao kompleks i uskoro očekujemo procjenu vrijednosti nakon čega odmah raspisujemo natječaj, što bi moglo biti za mjesec dana – najavili su iz DUUI-ja.

Tako će, čini se, devastirana zgrada, opasna za život, konačno dočekati svoju obnovu. Tome su se najviše razveselili učitelji i roditelji djece koja pohađaju obližnju OŠ Petar Zrinski.

Djeca su upozorena i znaju da ne smiju pristupiti tamo. Ali uvijek, naravno, postoji strah pa smo presretni što će se obnoviti – kazala je ravnateljica Mirjana Jermol.

Komentara 4

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:18 29.01.2014.

E moj direktore Pita Omer,prošle godine kupovao si avion ove nekretnine, pa pobogu toliko vas ima a dozvole se čekaju mjesecima, uhljebili pripale generale koji su pod istragama , kumova, no dobro imat ce posla da rascistiti smeće i otpad u toj zgradi ,još zaposli kuma Delica i možete i dalje živjeti na državnoj grbaci

DU
Deleted user
08:01 30.01.2014.

Sedam tisuća kvadrata za Agenciju za civilno zrakoplovstvo. Možda im ove ruševine trebaju za simulaciju zrakoplovnih nesreća. Očekujem da Ured za dobrodošlicu dobije roh-bau bolnicu u Blatu.

Avatar ljdolenc
ljdolenc
13:56 30.01.2014.

O ne, Omer Pita misli kupiti avion i nekretninu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije