Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Zetovci i komunalci hvataju "dilere" reklamnih letaka

ZET Tramvaj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.09.2014.
u 09:35

Kazne su, kako doznajemo, od 500 do tisuću kuna za fizičke osobe, a za pravne i do 10.000 kuna

Bačeni po podovima tramvaja i autobusa ili prislonjeni uz prozore, reklamni leci pružaju ružnu sliku javnog prijevoza. Najčešće su to promotivni materijali kojima se putnicima nude razne pogodnosti, poput brzih kredita s “malim” kamatama. U borbu protiv dilera tih letaka i to na prigovor putnika, ZET je krenuo zajedno s komunalnim redarima.

Prvo upozorenje

– U našoj zajedničkoj akciji pojačani terenski nadzor odnosio se na neovlaštenu distribuciju i ostavljanje letaka u vozilima javnog prijevoza – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Tako su prošli tjedan od ranih jutarnjih sati timovi ZET-a i Komunalnog redarstva motrili na nekoliko gradskih lokacija za koje je utvrđeno da su najčešća meta promotora bez dozvole.

– Prvi susreti s počiniteljima spomenutih djela imali su preventivni i savjetodavni karakter. Međutim, upozorenja nisu shvaćena ozbiljno pa su komunalni redari bili prisiljeni posegnuti za konkretnijim mjerama. Tako su, poštujući propisanu proceduru, ispisali kazne fizičkim osobama zbog ostavljanja veće količine reklamnog materijala u putničkim prostorima, na što se s pravom žale drugi putnici. Glavnina neovlaštenih promocijskih aktivnosti odnosila se na takozvane „brze kredite“ – kazao je Tomislav Jurić.

Iako nam iz ZET-a nisu mogli reći koliko je kazni točno naplaćeno ili ispisano, kako doznajemo, one za fizičke osobe koje bez dozvole dijele reklamni materijal iznose od 500 do tisuću kuna, a za pravne osobe i do 10.000 kuna. No, kako kažu iz ZET-a, već sada je broj letaka smanjen, a da bi stali na kraj neredu koji se stvara po sjedalima i podovima tramvaja i autobusa, akciju će nastaviti i idući tjedan.

Akcija ide dalje

– Kako bi se taj nepoželjan fenomen smanjio na najmanju moguću mjeru – intenzivna suradnja Komunalnog redarstva i ZET-a trajat će i dalje. Pregledavat će se i snimke videonadzora, a bude li potrebno, u rješavanje problema bit će uključene i druge resorne institucije – upozorio je glasnogovornik ZET-a.

>> ZET je počeo izdavati mjesečne kupone za prijevoz učenika za rujan

Ključne riječi

Komentara 10

MI
Milkica
11:51 23.09.2014.

Jedino kod nas država blagosilja ovakvu rabotu ("brze kredite").

SJ
Sve je uzalud
11:39 23.09.2014.

................zato neko besplatno koristi javne medije za promidžbu..........

PK
puši kurac
12:06 23.09.2014.

najzanimljivije u cijeloj priči je da policiji ne smeta reklamiranje lihvarskih kredita! logikom se jednostavno dođe do zaključka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije