Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvuči nevjerojatno

Zagrebački holding sanirao dug od milijardu kuna!

'20.08.2013., Zagreb -  Zagrebacki holding, Centar za korisnike u Ulica grada Vukovara 41.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
08.11.2013.
u 10:49

Zadovoljan sam. Rezultati govore. Mislim da smo danas podvukli crtu. Holding je od danas na nuli, a to će gospodin Ljubičić sutra i objelodaniti – kazao je gradonačelnik jučer.

Iako zvuči nevjerojatno, Zagrebački holding, gradska tvrtka koja je u sedam godina umjesto uštede te bolje i jeftinije usluge za građane nagomilala dugove čiji je konačan iznos nepoznat, čini se uspjela je riješiti dio njih. Tako je barem kazao gradonačelnik Milan Bandić.

Čeka se novac na računu

– Zadovoljan sam. Rezultati govore. Mislim da smo danas podvukli crtu. Holding je od danas na nuli, a to će gospodin Ljubičić sutra i objelodaniti – kazao je gradonačelnik jučer. Čelnik Holdinga ipak je bio nešto suzdržaniji jer novac koji su tražili od banaka još nije sjeo na račun tvrtke.

– Dok ne dobijete novac, niste završili posao. Dok ne platite dugove, dugovi stoje. Kad ih platimo, ako ih platimo danas ili sutra ujutro, onda ćemo imati konferenciju. To je, mislim, najznačajniji događaj koji će se Holdingu dogoditi u posljednje četiri godine – kazao je Ljubičić.

Iznos koji se očekuje jest 550 milijuna kuna koje će uplatiti Zagrebačka banka, a koja je otkupila potraživanja od Grada za zemljište Gredelja. Još je prije na račun gradske tvrtke uplaćeno 330 milijuna kuna, koliko je po istom principu dobiveno prodajom potraživanja za zemljište Zagrepčanke. Potraživanja od banaka na sebe je preuzeo Grad koji će ih idućih deset godina plaćati u mjesečnim ratama.

Potaknuti gospodarstvo

– Kad smo došli u Holding, imali smo dubiozu od milijardu kuna i ta milijarda kuna je u ova četiri mjeseca, uz pomoć gradonačelnika i gradske Skupštine, pred rješenjem. Kad dobavljačima damo novac koji Holding duguje, onda ćemo na taj način potaknuti i rast gospodarstva u Zagrebu jer 600 milijuna kuna, koje smo ili ćemo, nekoliko dana kasnije ili nekoliko dana prije, upumpati u zagrebačko gospodarstvo, to nije mala stvar – rekao je Ljubičić. No, unatoč stabilizaciji poslovanja, Ljubičić je kazao da se moraju poduzimati i daljnji koraci kako bi se smanjili troškovi, a povećali prihodi.

– Mi ćemo pregovarati sa sindikatima o “kresanju” određenih troškova, to smo već napravili, i to ćemo nastaviti i dalje – najavio je Ljubičić.

Prema saznanjima, uprava pri kresanju troškova misli upravo na smanjenje plaća. A od radnika će tražiti da se one smanje deset posto, što predstavnici sindikata Holdingovih podružnica oštro odbacuju.– Mi smo se odrekli već dovoljno naših prava. Treba vidjeti zašto se u upravi nisu još uvijek odrekli visokih koeficijenata na plaće te zašto još nije nitko otpušten iz glomazne uprave – kazali su sindikalisti.     

Komentara 36

Avatar Idler 3
Idler 3
13:29 08.11.2013.

Pojednostavljeno - još jedno kreditno zaduženje na 10 let !!!

Avatar comandante
comandante
17:07 08.11.2013.

Znaci, imam velike dugove, posudim lovu od banke, vratim dugove, sazovem konferenciju i objelodanim da sam rijesio dug a dug banci ce lovu vratiti stari, ja sam čist. Ovo moze samo Mile Bandic plasirati. najveci, najjeftiniji populist, iskusna lopina...

GO
Gogs
11:04 08.11.2013.

ajme novi krediti a bankarski magnati će se domoći ultra vrijednih zemljišta u gradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije