Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudili divljački napad

ZET otkrio detalje horora u Zagrebu: 'Muškarac je vozačici slomio ruku, pobjegla je u kabinu...'

Zagreb: U Ilici se pokvario tramvaj te su ga ljudi morali gurati
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
11.05.2023.
u 13:50

"U fizičkom napadu, nakon što ju je srušio na tlo, napadač ju je nastavio udarati. Jedan stariji građanin pokušao je zaustaviti napadača, no i njemu je zaprijetio. Vozačica je pritom uspjela pobjeći u vozačku kabinu gdje je obavijestila Centar za nadzor prometa koji je na teren uputio hitnu pomoć, a policija je privela napadača", ističu u ZET-u.

Hrvatsku javnost ovoga jutra zgrozio je slučaj premlaćivanja vozačice ZET-ova tramvaja. Podsjetimo, sve se dogodilo jučer usred dana u centru metropole. Tramvaj kojim je upravljala 59-godišnjakinja lakše je ozlijedio staricu (79) koja je prelazila cestu ispred Klinike za traumatologiju iako joj je bilo crveno na semaforu.

Vozačica je potom zaustavila tramvaj i izašla pružiti pomoć 79-godišnjakinji, no onda je, kako je izvijestila zagrebačka policija, došao 49-godišnjak i pretukao vozačicu nanijevši joj teške tjelesne ozljede. Vozačica, 59-godišnjakinja, završila je na liječenju u KBC-u Zagreb, a o cijelom se slučaju oglasio i ZET.

"U fizičkom napadu, nakon što ju je srušio na tlo, napadač ju je nastavio udarati. Jedan stariji građanin pokušao je zaustaviti napadača, no i njemu je zaprijetio. Vozačica je pritom uspjela pobjeći u vozačku kabinu gdje je obavijestila Centar za nadzor prometa koji je na teren uputio hitnu pomoć, a policija je privela napadača – ističu u ZET-u.

Neugodan događaj sam je po sebi dovoljno težak i bez ovakve reakcije, odnosno fizičkog napada na službenu osobu. Nadamo se da će pješakinja biti dobro i želimo joj brz oporavak. Istodobno, najoštrije osuđujemo fizički napad u kojem je vozačica tramvaja teže ozlijeđena. Napadač joj je, uz ostale ozlijede, slomio ruku te očekujemo da će uslijediti oštra kazna za ovakvo ponašanje, odnosno nanošenje teških ozljeda našoj vozačici", stoji u priopćenju.

"Zagrebački električni tramvaj pruža svu podršku svojoj zaposlenici, a predsjednik Uprave Marko Bogdanović i osobno je u kontaktu s njom. Nasilje nad vozačkim, kontrolorskim i ostalim terenskim osobljem na radnom mjestu u potpunosti nam je neprihvatljivo", zaključuju iz ZET-a.

>> VIDEO: Vozač autobusa je bio nadrogiran? 'Vozio je 30 na sat, pa onda 100. Imao je svakakve ispade'

Komentara 16

ZA
zagabria1
13:56 11.05.2023.

Nema reda nema zakona nema države. Kod nas bi prije nego u Srbiji trebalo uvesti stroge kazne za nošenje oružja, jer će se uskoro početi upucavati i po ulicama a ne samo po klubovima. Uvedite 5 godina kazne za nedozvoljeno posjedovanje i nošenje oružja. Narod ne treba biti naoružan već oružje treba biti u skladištima civilne zaštite u slučaju ratong sukoba.

DA
Darko50
13:54 11.05.2023.

Mislim da će odgovor biti sa da,jer je i on srbin koji živi i radi u HR.

ST
struky3_
14:42 11.05.2023.

Nažalost balkanski primitivac neće u zatvor. Nego će nakon godina procesa dobit neku smiješnu uvjetnu kaznu. Zato i može to raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije