Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi na okretištu

ZET: Privremeno se zatvara autobusni terminal Črnomerec

Zagreb: Započeli radovi na okretištu Črnomerec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
02.03.2021.
u 16:02

Autobusne linije 119, 120, 121, 124, 126, 130, 131 , 134 i 135 početno-krajnje stajalište imat će na Prilazu baruna Filipovića.

Od četvrtka do ponedjeljka privremeno će biti zatvoren autobusni terminal Črnomerec zbog nastavka radova na uređenju te se uvodi privremena organizacija autobusnih linija i uspostavljaju nove lokacije početno-krajnjih stajališta na Prilazu baruna Filipovića, Ilici, Ulici Črnomerec, Selskoj i Zagrebačkoj cesti.

Autobusne linije 119 (Črnomerec - Črnomerec - Podsused most), 120 (Črnomerec - Gajnice - Prečko), 121 (Črnomerec - Karažnik - Gajnice), 124 (Črnomerec - Gornji Stenjevec), 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić), 130 (Črnomerec - Borčec), 131 (Črnomerec - Bizek), 134 (Črnomerec - Prečko) i 135 (Črnomerec - Graberje) početno-krajnje stajalište imat će na Prilazu baruna Filipovića.

Navedene linije, izuzev 134 će u smjeru terminala Črnomerec prometovati redovnim trasama do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste gdje skreću na Zagrebačku cestu, a zatim u Prilaz baruna Filipovića gdje se uspostavljaju početno – krajnja stajališta. U povratku će autobusi s privremenog stajališta u Prilazu baruna Filipovićaskretati lijevo u Selsku cestu te potom lijevo u Ilicu odakle će nastavljati redovnim trasama do svojih krajnjih odredišta, bez usputnog zaustavljanja u zoni terminala Črnomerec.

Linija 134 će u smjeru Črnomerca prometovati skraćeno do Prilaza baruna Filipovića, a u povratku Ulicom Ivana Cankara, Ilicom i Zagrebačkom cestom do Prečkog. Linije 122 (Črnomerec - Podsused-centar), 123 (Črnomerec - Podsusedsko Dolje) i 172 (Črnomerec - Zaprešić) privremeno početno-krajnje stajalište će imati na Ilici (kod benzinske pumpe INA). Linije će u smjeru Črnomerca iz Ilice skrenuti na Zagrebačku cestu, nastaviti Prilazom baruna Filipovića, Ulicom Ivana Cankara i Ilicom do početno- krajnjeg stajališta (kraj benzinske pumpe INA). Linije 127 (Črnomerec - Mikulići) i 128 (Črnomerec - Lukšići) u smjeru Črnomerca imat će krajnje stajalište na peronu 15 (na Ilici), dok će početno stajalište u smjeru Mikulića, odnosno Lukšića imati u Ulici Črnomerec (kraj vojarne).

Linije 136 (Črnomerec - Špansko), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) početno-krajnje stajalište imat će na Selskoj cesti (između Ilice i Prilaza baruna Filipovića). Linije će prema Črnomercu prometovati redovnim trasama do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste, skrenuti desno na Zagrebačku cestu, nastaviti Prilazom baruna Filipovića i skrenuti lijevo na Selsku cesta gdje će biti privremeno stajalište. U povratku će autobusi iz Selske ceste skretati lijevo na Ilicu i u nastavku
redovnim trasama do svojih odredišta.

Autobusi linija 176 i 177 će u smjeru Gornje Bistre kao prolazno stajalište koristiti peron 15 na terminalu Črnomerec, dok se linija 136  neće zaustavljatiu zoni terminala Črnomerec. Autobusne linije 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) i 137 (Črnomerec - Perjavica - Borčec) će početno-krajnje stajalište imati na Zagrebačkoj cesti, u zoni raskrižja s Ilicom. U smjeru Gornjeg Vrapča, odnosno Borčeca, linije 125 i 137 će sa stajališta na Zagrebačkoj cesti prometovati Prilazom baruna Filipovića – (lijevo) Selska cesta – (lijevo) Ilica - i u nastavku redovnim trasama prema odredištima, bez usputnog zaustavljanja u zoni terminala Črnomerec. Autobusne linije 109 i 146, koje uobičajeno prolaze terminalom Črnomerec, za vrijeme izvođenja radova prometovat će bez dodatnih izmjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije