Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

ZET potvrdio: Plaćanje SMS-om vrijedi i u veljači

Zbog očekivane korekcije cijena još nekoliko dana neće biti moguće kupiti godišnju kartu, ističu iz ZET-a.
25. siječnja 2012. u 10:49 4 komentara 3 prikaza
ZET
Foto: PIXSELL

Pretplatni kuponi za veljaču, čija je prodaja privremeno bila obustavljena, od danas se mogu kupiti na svim uobičajenim prodajnim mjestima ZET-a, a poslijepodne i na kioscima Tiska, prema ranijim uvjetima, modelima plaćanja i cjeniku.
 
Još nekoliko dana neće biti moguće kupiti godišnju kartu zbog provedbe postupka koji prethodi promjeni cijena usluga javnog gradskog prijevoza. 

Putnici, osim mjesečnim kuponom, uslugu prijevoza mogu platiti i pojedinačnom vrijednosnom, odnosno SMS-kartom, objasnio je Tomislav Jurić, šef ZET-ova ureda za odnose s javnošću.

Podsjetimo, današnja vijest iz ove tvrtke Zagrebačkog holdinga u suprotnosti je s najavama da se od početka veljače ukida plaćanje karata SMS-om. U ZET-u još traže model povećanja cijena karata nakon što su dobili odbijenicu Milana Bandića, koji traži odgovornost svih koji se odluče na poskupljenje u uvjetima srozanog životnog standarda.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
  • maaraa:

    ZET je podigao cijene karata već duže vrijeme.Kako???Prepolovili su polaske tramvaja i autobusa.Npr.autobus linije 212 polazio je svakuh 10 minuta, sada po redu vožnje svakih 17 minuta a u stvarnosti svahih 20-25-30 minuta. Tramvaji također.Ako polazite s bilo kojeg terminala to je vidljivo

  • Deleted user:

    Kolega razloge u smanjenom broju ZET-ovih vozila treba tražiti i u tome što je određeni broj vozača prebačen u kontrolu karata pa sad vozila nema tko voziti dok se ne zaposle novi vozači i uzme,jasno,provizija od njih. Drugi je razlog ... prikaži još! što se tramvaja tiče u njihovoj neispravnosti pa ih od 140 gredom kruži oko 80.Skupo plaćenih i neadekvatnih tramvaja.Taj podatak,jasno,novinare ne interesira kao niti odgovornost za takvo stanje.A uočavamo i da neke skretnice ne rade mjesecima...Uglavnom ZET se raspada.Razloge treba tražiti u Bandićevoj populističkoj politici koja je financijski iscrpila ZET kao i u nesposobnom i preplaćenom rukovodećem kadru.

  • Vito:

    Još nekoliko dana neće biti moguće kupiti godišnju kartu Više niti nije potrebno kupovati \"godišnju\" kartu, budući je prvoi mjesec gotov za nekoliko dana... Mogu kupovati samo za preostalih 11 mjeseci... Ako to pak nazovu \"godišnja\" karta, onda javno i ... prikaži još!o i jasno varaju kupce...