Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prijevoz

Od 1. veljače bez SMS karte, a zetovci neće u kontrolore

zet
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.01.2012.
u 21:00

Iako ih je sto bilo planirano premjestiti na posao kontrolora, popunjeno je dosad, kako neslužbeno doznajemo, 20-ak mjesta

Prvog dana veljače ZET će ukinuti plaćanje prijevoza SMS-om i broj 8585 od toga dana neće biti važeći. Najavljena je to odluka, a ZET je, kako doznajemo, sa svim mobilnim operaterima raskinuo ugovore. SMS karta ukida se jer su se sustavom kojim se ZET hvalio zapravo iskorištavali nedostaci.

Stvoreni su, primjerice, besplatni softveri, o čemu smo prije pisali, za simulaciju kupljene karte. Razvijeniji sustav naplate prijevoza nije urodio plodom, ali istodobno javni prijevoznik povećava broj kontrolora. Oni su dobili u zadatak da na frekventnim mjestima stoje na ulazu u vozilo i putnicima pregledavaju karte. No, čini se da to mnogi zetovci ne žele raditi. Internim je natječajem planirano u kontrolore preusmjeriti stotinjak radnika, a zasad su mjesta popunjena sa samo njih 20-ak.

U svakom slučaju, mogli bi imati i manje posla jer, kako neslužbeno doznajemo, odnedavno se drastično povećala prodaja pojedinačnih karata za vožnju – čak sto posto na nekim linijama.

Iz ZET-a nisu željeli dati komentar.

Ključne riječi
ZET

Komentara 36

CH
chemica
21:47 18.01.2012.

Ajde reci šefu u privatnoj firmi da ne želiš obaviti neki posao. Nema kolektivnog ugovora, sindikat se ne usudi pisnut...Tako je to u okrutnom kapitalizmu. Bitno da naše \"zetonje\" još uvijek žive socijalizam. Zahvaljujući Milanu Bandiću, glavnom krivcu za kolaps našega grada.

SB
sbb
23:08 18.01.2012.

Bye-bye ZET - voznja od Vjesnika do Jelacica taxijem oko 22-23 kune. Znaci dvije osobe, svaka po 11 kuna, sto je na kraju manje od tramvaja. Pametno od Holdinga.

BU
bubby
21:48 18.01.2012.

Svatko normalan zna da mora imati kartu (kako kod svih prijevoznika tako i kod ZET-a), a sa onim ostalima bolje vam je: NE IMATI POSLA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije