Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija

Uz videonadzor, ZET uvodi još jednu novost za putnike!

30.09.2013., Zagreb - Prilikom naglog kocenja autobusa ZET-a na liniji 268 za Veliku Goricu doslo je do pucanja stakla. Ozlijedjenih putnika nema. Nakon policijskog ocevida i davanja iskaza o nesreci, putnici su prebaceni u drugi autobus. Photo: Zeljko Lu
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
02.02.2015.
u 12:30

Dobiveni podaci koristili bi i ZET-u i putnicima jer će se na one linije na kojima je veći broj putnika slati više vozila

Osim što će se u sva ZET-ova vozila do proljeća postaviti kamere da bi se povećala sigurnost i spriječili incidenti između vozača i putnika, ZET će uvesti i brojače.

Riječ je o, kako su poručili u toj tvrtki, sofisticiranim uređajima uz pomoć kojih će se znati koliko putnika, na kojem mjestu i u koje doba dana ulazi ili napušta određeno vozilo.

Trošak novog uređaja koji se planira ugraditi u vozila još nije poznat, a za nabavu će biti raspisan javni natječaj. Dobiveni podaci putem brojača koristit će i putnicima i ZET-u – ovisno o potrebama, na linijama na kojima je velik broj putnika slat će se više vozila, a prema prometnoj potražnji znatno će se bolje organizirati i vozni red.

– Na taj način doslovce ćemo osluškivati prijevozne potrebe u gradu pa će racionalna organizacija prijevoza doći do izražaja u najvećoj mjeri. Od sustava se očekuju milijunske uštede – objasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Kako su poručili u ZET-u, uz planove za postavljanje brojača u svim vozilima žele poboljšati prometnu mrežu i uslugu općenito, a pri tome racionalno poslovati. Upravo je posljednje ovogodišnji plan te Holdingove podružnice koja mora umanjiti nagomilane gubitke i napokon se riješiti etikete gubitaša.

Uz spomenute novosti, s početkom veljače putnici će, podsjećamo, kupovati novodizajnirane karte čime bi se trebalo stati na kraj vožnji bez karte, dvostrukom poništavanju i krivotvorenju. Pri njihovu poništavanju za ulaska u vozilo, sustav će nove karte pamtiti i ista karta neće moći više puta prolaziti kontrolu.

>>U svim autobusima ZET-a od proljeća – videonadzor

Komentara 31

TR
Trnjanec
13:28 02.02.2015.

"Malo putnika? Aha, pa dobro, dovoljan je jedan autobus svaka četiri sata na toj liniji."

SL
shooshko.luka
12:52 02.02.2015.

provest ce se javna nabava hahahahhahaha naravno sa zakljucanim specifikacijama...

PO
ponor
12:51 02.02.2015.

I onda će to godinama biti u probnom radu pa će se zaključiti kako ništa nije valjalo. Kao što je bilo s displejima na stajalištima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije