Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Željni ste starih hitova? Okrenite na 94,9 MHz

Ime postaje, Gold FM, dobili smo nakon istraživanja tržišta, kaže glavni urednik radija Predrag Vlaisavljević, a među voditeljima su i Ana Majhenić, Bruno Šimleša, Filip Riđički, Rene Bitorajac
20. siječnja 2016. u 08:55 6 komentara 5737 prikaza
Predrag Vlaisavljević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Rano ujutro, kad je kazaljka na satu otkucala šest, emitirati se počeo novi radijski program u Zagrebu. Od danas se, naime, sluša i Gold FM.

Glazba od 50-ih do 80-ih

Preuzimanjem postaje Totalni FM, nekadašnje frekvencije Radija Velika Gorica, na 94,9 MHz, odsad će svi slušatelji moći uživati, barem prema najavama, isključivo u hitovima 50-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća.

– Budući da smo dio sustava u čijem su vlasništvu i Antena Zagreb, Narodni radio i Enter, ovim našim novim radijom i glazbenom ponudom obuhvatili smo sve generacije i sve glazbene žanrove – poručio je Predrag Vlaisavljević, direktor i glavni urednik novog radija.

Kako je objasnio, nova postaja ime je dobila tek nakon istraživanja tržišta.

– Proveli smo istraživanje i doznali kako bi Gold FM bilo nešto što će imati utjecaj na slušatelje i što im svakako nedostaje – kazao je Vlaisavljević, koji je radijski zanat pekao na Radio Ciboni, a onda i na drugim postajama, poput Prvog radija.

Cijeli je koncept vrlo jednostavan, na glazbeni dio otpada 90 posto radijskog programa, dok će informativni dio s vijestima trajati najviše dvije minute. Tek u petak, na jedan sat, rezervirana je emisija “Čuka vremena”, u kojoj će biti gostovanja i razgovora, a vodit će je Rene Bitorajac.

To nam je nedostajalo

Uz poznatoga glumca za mikrofonom će se u jutarnjem, popodnevnom i večernjem programu izmjenjivati voditelji – dio njih s višegodišnjim radijskim iskustvom, a dio će ih se prvi put okušati u tom poslu.

Jutarnji dio programa od 6 do 10 sati vodit će Marko Bratoš i glumica Ana Majhenić, popodnevni dio programa preuzet će poznati voditelj Etore Kocijančić, dok je za večernji zadužen dvojac Sanja Čeliković i Filip Riđički. Vikendom od 9 do 12 emisiju Pozitiva vodit će Bruno Šimleša.

– Ani Majhenić i Filipu Riđičkom vođenje emisija na Gold FM-u prvi je ulaz u radijske vode. Svi su voditelji oduševili, međusobno se slažu, naročito oni koji zajedno vode programe i jednostavno vjerujemo da će se svidjeti i slušateljima – objasnio je Vlaisavljević koji je, priznaje, odrastao na dva radijska programa – Radiju 101 i Radiju Velika Gorica.

– Ovo će zasigurno biti nešto dobro. Iskreno, da nemamo velikih očekivanja, ne bismo ni ulazili u ovakav projekt.

Glazba iz različitih razdoblja koju ćemo puštati na našoj frekvenciji nešto je što našoj radijskoj sceni nedostaje i sada ćemo to plasirati na tržište. Gold FM baziran je na staroj dobroj glazbi i zasad se svakome tko je upoznat s konceptom svidio – kazao je glavni urednik novog radija Predrag Vlaisavljević.    

Elipso

 • Avatar gecdra
  gecdra:

  predrag vlaisavljević

 • kajbum:

  Pustateli - druze tito mi ti se kuneme dacemo sa tvog puta da skrenemo.

 • opernic10:

  Čista glupos ,radije vratite totalni Fm nego li taj gold fm jer glazba je cista glupost to jest totalni fm je imao i bolje voditelje i bolju glazbu...