Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBRAVKIN PUT Šetači podijeljeni oko sječe stabala pokraj staze u centru grada

Zelena lista se buni jer nema lokacijske dozvole za igrališta

08.03.2009.
u 23:02

Hrvatske šume posjekle su stabla duž Dubravkina puta u širini desetak metara zbog uređenja staze uz koju bi do kraja ljeta trebala niknuti sportsko-rekreacijska zona.

Šuma je bila zapuštena
Šetači koje smo u nedjelju zatekli podijeljenih su stavova o sječi stoljetnih stabala.

– Čula sam da će se ovdje nešto raditi pa sam htjela pogledati kako šuma izgleda prije nego što je urede. Nisam znala za planove o sportsko-rekreacijskoj zoni, koji zvuče sjajno. Nadam se, i očekujem, da će se u njoj moći rekreirati svi, a ne samo imućni – rekla je 28-godišnja Jasmina Žećirević, koja je Dubravkinim putem šetala s dečkom Lukom Mimicom.

Neki prolaznici sječu ne odobravaju, no bilo je i onih drukčijeg mišljenja.

– Dobro je da su napokon posjekli stabla jer je šuma godinama zapuštena, a ovo je ipak središte grada – kaže Darko Horvat s Tuškanca.

Zbog diranja u zaštićenu park-šumu Zelena lista u ponedjeljak će javnosti podastrijeti dokumente o nelegalnosti zahvata.

– Ured za strategijsko planiranje grada i Ured za graditeljstvo nemaju pojma o radovima, što znači da nisu izdane lokacijske dozvole – tvrdi Vlasta Toth iz Zelene liste i vijećnica gradske četvrti Gornji grad-Medveščak.

Kaže da je Vijeće obmanuto jer kad su dizali ruke za uređenje Dubravkina puta, nitko nije spominjao sportsko-rekreacijsku zonu.

– Bojim se da će se sagraditi centar za elitu, što ne smijemo dopustiti. Mnogo puta pokušala sam doći do predsjednika Vijeća Anđelka Šućura koji se na sve pozive oglušio – kaže Vlasta Toth.

Pribavit će naknadno
Anđelko Šućur, pak, poriče navode Zelene liste.

– Za igrališta nam lokacijska dozvola ne treba jer ona već postoje, a za uređenje staze dozvole ćemo pribaviti naknadno, ako ih sad nemamo. No, o svemu ćemo govoriti ove srijede na javnoj raspravi u Voćarskoj 71 – poručio je Anđelko Šućur.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije